Skip to main content
  • 25.06.2016.

Vragolasti Denis elektronike na enigmatskoj obali!

Po sedmi puta od kada se oglasio startni pucanj pakiramo srca, stopala i žudnje i selimo se na domaći floor u novoj manifestaciji KS Takeovera.

 
Sedmo nebo predjesenske eksplozije za slavlje klimaksa 15-ice tvoje Scene tako anđeoske harfe nebesnika zamjenjuje vibracijama iz zvučnika baš tamo na vratima Međimurja. Natpis Gornji Kuršanec stoji na vrhu lokacije na kojoj balansira jedna Enygma, neobična i opskurna, s pogledom na mirnu vodu koja čisti sve u tebi. Na vremenskoj se traci pak smještamo u 9. srpnja, a razotkrivanje enigmi u rukama je 14 domaćih, pa su s nama tako ALXSML, Antonio Podkrajac, Baseline, Chille Jr., Deniss the Manace, Ferry Van Hreen, Gogolesko, Martin, Nitevision NV, Rasta Muffin, Sipa, Smuky, Sylph i Zorools.

 
Od 1984. u Varaždinu odzvanja ime Denis, a na dokumentima mu je pridruženo još i Kerep, no elektronički nastrojeni Varaždinci poznaju ga još posljednjih godina i kao Deniss The Menace. Dance glazba kapnula je do mladog uha vrlo rano, već oko 12. rođendana sintetička buba proširila je svoj slatki otrov i pogurala ga prema svim emisijama iz kojih je mogao učiti. Istodobno pažnju hvata i Top DJ Mag.
 
Zvonilo je novo tisućljeće, neki su bili uzbuđeni, neki su najavljivali kraj svijeta pod uvjetom da Y2K pomoli svoju ružnu glavu, no elektronika za Denisa nije bila ništa prijeteće već novootkriveni prostor slobode na prvom odlasku na party, proslavu nove godine na zagrebačkom Velesajmu. Millenium Nation party ostavio je jedan od onih utisaka koji mijenjaju daljnji tijek života. Energija i atmosfera ovoga mjesta postale su okosnica oko koje se gradila jedna karijera i uskoro otkriva velikane poput Chris Liebinga, Adam Beyera, Derrick Maya, Jeff Millsa, Carl Coxa, Marco Baileya…

 

 
Iako se scena u Varaždinu polako stišavla oko 2004.i 2005., buktinja u Denisu nije pokazivala nikakve znake jenjavanja i techno i dalje stoji kao prva ljubav. Započinje edukacija, arheološko iskapanje svega onog techno, traženje savjeta svih prijatelja koji imaju više iskustva, eksperimenti s miksanjem i hodočašća svim partijima koje je mogao uhvatiti.
 
2014. tako stiže s isplatom za sav trud koji se odvijao u pozadini. Počinje s prvim svirkama po Međimurju, zatim se šire na Ludbreg, pa na Techno Inside u Smash clubu u Varaždinu i Oaza closing summer party s Reaky-em u klubu Oaza u Varaždin-u na Dravi. Što Denis vragolasto gura u set? Naći će se tu svašta, od energičnog, progresivnog i driving zvuka, do mračnih zakutaka i hardgroovea. Imperativ je transfer energije i žarka želja da gledaš ljude kako zadovoljno plešu zatvorenih očiju.

 
Pa potegni do površine jezera kada kucne čas. Sve Enygme tajanstvene su samo dok ih ne upoznaš.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk