Skip to main content

Zagrebački Klaada na opni svega onog psihodeličnog

Posljednje tri godine za mladog producenta i DJ-a protjeću življe i glasnije nego ikad u istraživanju svih najzakučastijih kutaka psihodelije. Otvori uši, um i srce za današnjeg nam KSPromo laureata s ulica glavnoga grada, jer s nama je Klaada.

 
Kažu da um klade valja, a Klaada valja nešto sasvim drugo. Iza neumorne želje za znati i moći više nalazi se cilj perpetualnog pomicanja granica. Svi uvijek nešto tražimo i odluči li ti sreća zavaliti jedan mokri baš posred usta to ćeš i pronaći. Odgovor na Klaadin upitnik bila je psihodelična glazba u svim svojim formama, oblicima i izdancima, namečući se kao ona u kojoj je osjetio golemu slobodu, u kojoj je pronašao plodno tlo za eksperiment, ludičku instancu igre i potencijal za neograničeno stvaranje.

 
Kako legenda zagrebačkih duhova koji šapuću starim kamenjem iskonskog centra kaže – kao klinac je upao u kotao rakije i iz njega iznikao sa superbalkanskim moćima kojim etno motivi nalaze način da se usade u pukotine Psy glazbe. No uz super moći stiže i super odgovornost pa je uz proučavanje glazbene prakse, svoje mjesto ovdje našlo i izučavanje teorije svih glazbenih era koje su prethodile muzici mašina. Nemoj se stoga začuditi nađeš li u istoj traci spojene utjecaje baroknog horor vaculi-ja i mračnog full on-a. U setovima i produkcijama zateći ćeš sve što tvoje unutarnje energetsko, psihodelije gladno, biće može poželjeti pa tako susrećeš sve od psychill-a s utjecajima klasične glazbe, preko psydub-a s etno utjecajima, opuštajućeg progressive psytrance-a, melodične goe, dark full ona pa sve do šumskih psihodeličnih avantura.

 
Psy party ima pomalo drugačije svrhe od bio kojeg drugog, one aktivne kolektive meditacije kroz ton, a uvidiš li da je sasvim odlutao za pultom šanse su da si na dijelu večeri rezerviranom za, osobno mu najdražu, melodičnu gou, pa niže baci oko na jednu baš ovakvu euforiju s distinktivnom štukaturom Balkana ili svrni čekić, nakovanj i stremen na malo psyduba ili prigressive psy trance-a, a Klaadu se osjeti slobodnim uhoditi dalje pozitivnim vibracijama FB stranice ovdje.
 
{youtube}20jFztcvM3w{/youtube}
{youtube}YMMrXJzFkZk{/youtube}
{youtube}2i_QooQJHWw{/youtube}
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web