Skip to main content

Deepholic 013: P.A.C.O.

Cijenjeni deepholičari i deepholičarke! Vrijeme je za našu 13. zajedničku vožnju u dubine, a s nama je P.A.C.O. s Kittball obitelji!

 
P.A.C.O. i njegov šešir prošli su svašta, iskusili raznolike zvučne krajolike na svojim putovanjima, bilo u samostalnim istraživanjima ili kao dio Kittball Records obitelji.
 
P.A.C.O. je svoju braću po ritmu našao u njemačkom dvojcu Tube & Berger, a kao rezultat toplog prijateljstva nastao je i njegov prvi vlastiti EP "Greyjoy" iz 2014., da bi sada slušali novi EP inspiriran Game of Thrones tematikom. Pa smo priupitali nekoliko pitanja i evo što je gospodin imao za reći.
 
 
1. Kakvi su za tebe bili počeci? Kako si došao na elektronički put i je li bilo teško u početku postići da se tvoja glazba čuje?
 
Odrastao sam u Španjolskoj i u to vrijeme je bila velika pompa da se sluša hardcore/gabber glazba. Moji prijatelji i ja smo bili veliki fanovi. Volio sam je, bila je tako brza i nabijena energijom haha.

 
Kada sam stigao u Njemačku još uvjiek sam slušao hardtechno, ali odjednom sam se zatekao kako plešem na house pozornicama na festivalima. Mislim da je imalo veze s činjenicom da starim hehe. 
 
Kako sam započeo sa DJ-ingom i stvaranjem vlastitog zvuka paralelno sam krenuo stvarati i vlastite evente tako da zapravo nikada nije bilo pretjerano teško doći do toga da se moja glazba čuje, barem ne u regiji u kojoj ja živim. Kasnije kada sam pristupio Kittballu dobio sam šansu da se čuje i na mnogo internacionalnijoj razini. Tako da mislim da sam zaista imao sreće!
 
2. Tvoj sržni label je Kittball. Kako je ova suradnja započela i što je ono specifično u tvom zvuku što te izdvaja od ostalih umjetnika Kittball obitelji?
 
Upoznao sam Tube & Bergera na eventu u Francuskoj prije nekih 5 godina. Nekoliko tjedan kasnije već sam bio dio teama i imali smo planove da Kittball učinimo većim i čini mi se da smo s momcima i njihovim glazbenim talentom na dobrom putu.
 
Sa svojim zvukom uvijek pokušavam stvorit nešto posebno. Volim dobru glazbu koja stvara emociju i atmosferu, to je ono što bi glazba trebala činiti. Nisam na točci na kojoj bi mogao reći da sam dostigao ono što sam želio i kako nisam glazbenik ponekad mi je teško, ali trudim se najbolje što mogu i imam ljude oko sebe koji mi pomažu 🙂

 
3. Mogli smo već uživati u tvom društvu u Hrvatskoj u nekoliko navrata. Koji su tvoji utisci o hrvatskoj publici i planiraš li se ubrzo vraćati?
 
Volim Hrvatsku! Dobro Dobro! (zaista napisano na hrvatskom unutar intervjua na engleskom op.a). Volim Jadran i čisto more. Također Hrvati koje sam imao prilike upoznati su bili zaista prijateljski raspoloženi i zabavni, čak sam stvorio i neka prijateljstva ovdje. Nisam baš sasvim siguran zanima li Hrvate više underground, ali čini mi se da sve više ide prema tome. Zaista se veselim povratku ASAP, nadam se ovoga ljeta da mogu uživati u osvježavajućem Ožujskom.
 
4. Kako teče tvoj proces produkcije? Izađe li sve iz tebe u jednom maratonu ili imaš više sistematski pristup? Što te inspirira i pali iskru nove trake? Koja ti je najdraža za sada, ili su kao klinci pa ne možeš imati favorite (mislimo, možeš… ali znaš na što mislimo)?
 
Moj proces produkcije traje stoljećima ahaha. Ne postoji jedan konkretan proces iskreno. Ovisi, ponekad sjediš ispred Maca i nabasaš na cool synth liniju, ponekad na dobar vokal, ponekad frend pusti dobru melodiju. Uvijek je potrebno nešto posebno da te inspirira, ali inspiracija može doći i putem drugih umjetnika ili posjeta nekom partyju.
 
Moja favorit je klasik "Greyjoy" koji sam složio s Tube i Bergerom. Nekako je bezvremenski! Ali također i najnovije trake Nights Watch s Return of the Jaded i Castle Black su na vrhu liste!
 
5. Ponosni si vlasnik novog EP-ja Nights Watch koji stvara pomutnju na Beatportu? Koja je priča iza njegova nastanka i kako bi opisao njegov zvuk?
 
Ima li Game of Thrones fanova u Hrvatskoj? Sve trake su nastale pod utjecajem serije. Ne mislim samo na ime već i na atmosferu koja podsjeća na osjećaj koji ćete imati gledate li ekiipu Nights Watcha u Game of Thrones. Hladno ali moćno.
 
Htio sam imati skup traka koje će sve imati duboke i tamne synthove kako bi dobio ovaj osjećaj. Sretan sam da na kraju trake pašu jedna drugoj i grade dobar paket.

 

 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2