Skip to main content

Deepholic 015: Tube & Berger

Duboko, dublje, najdublje… Iznova uranjamo u deepholičarenje. Dva klinca, jedan autobus i jedna ljubav. Nije početak zapleta neke romantične komedije već glazbenog spoja koji već desetljeće i pol operira pod imenom Tube & Berger.

 
Arndt Roerig i, iz sarajevskih korijena iznikao, Marko Vidović danas su jedna od najboljih house dualnosti koje tresu globalnom produkcijskom i remixerskom scenom. Uz nahvaljeni studijski album, izdanja koja su adrese našla na prestižnim labelima i gažama u golemim globalnim elektroničkim punktovima momci su ujedno i 2013. bili najprodavaniji majstori housea na Beatportu.

 
Prvi veliki proboj je bio hit iz 2004. "Straight Ahead" koji se instant popeo u vrh Billboardove Dance Radio ljestvice. Njihova produkcija s vremenom je evoluirala, ali nikada ne propušta napuniti podij. Zreliji i mudriji u svoj rad inkorporiraju mnogo više vokalnih sampleova i melodijskih linija. Traka "Imprint of Pleasure" sletjela je tako na 9.mjesto Beatportove ljestvice najprodavanijih traka svih vremena i pružila nebrojeno soundtracka za festivale i podije diljem kugle.
 
Ako je eksplozija deep housea bila katalizator za razvoj žanra Tube & Berger su se ustoličili kao njegovi neokrunjeni laureati stvarajući neke od najzanimljivijih zvučnih pejzaža housea posljednjih godina. Netipični i nekonvencionalni, u produkcije umeću sve od prebiranja po starim klavirskim tipkama do ambijentalne buke lokalnog bara stvarajući kompleksne skladbe koje otkrivaju nešto novo pri svakom slušanju.
 

No njihov najveći uspjeh je možda ipak vlastiti label Kittball, koji vode s kolegicom Juliet Sikorom, na kojem je ujedno i izašao debitantski studijski album "Introlution" 2012. Sada već sa preko desetljeća izdanja na leđima, Kittball nastavlja i dalje, a kako bi nam se zagrijao za podcast dvije glave Kittball hidre baci uho na Beatport i na najnoviju stvar Set Free, nastalu u suradnji s Ghost Loftom.
 
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop