Skip to main content

Deepholic 016: Claptone

Još jednom uranjaš duboko jer površnost i nonšalancija običnog nije opcija. Vrijeme je za novi Deepholic.

 
Ovoga puta deepholičarenje te vodi u opskurna mamljenja zvučne ovisnosti na krilima jedne ptice i nova epizoda stiže borbom kanđama i kljunom za beat iz ruku samoga Claptonea, kojeg ćeš u kolovozu ujedno moći uhvatiti i među kamenjem Revelina.
 
Neke su slike toliko arhetipske u nama da udaraju u sam centar nesvjesnog konstruiranog kao jezik. Baš tako figura ptice u sebe inkorporira sve želje i stremljenja ka slobodi ovog, za tlo čvrsto vezanog, tebe. Pod maskom ovog iskonskog krilatog totema pojavljuje se i Claptone. Nitko ga nikada nije vidio bez maske jer lice iza glazbe same je irelevantno, a tajne, kako sam napominje: "…Su dio naših života. Koliko god želimo saznati informacije, neka pitanja moraju ostati neodgovorena, neke stranice prazne i neka iskustva se ne mogu iskomunicirati. Ali dozvolite mi da vam dam savjet: Neka vas ove tajne uzbuđuju, neka vas fasciniraju i uživajte u emociji koju stvaraju u vama, ali prihvatite ih kao ono što jesu: tajne."

 
Otvoren, eklektičan, neobičan napominje kako je nadahnut svom bukom svijeta, svime što proizvodi zvuk. Svatko od nas je stigao ovdje s paketom osjetila, ali neki doživljavaju svijet isključivo sonorno, zaljubljuju se u boje glasa, zvukove vjetra u krošnjama i pucketavo svepreuzimajuće urlajuće električno pražnjenje groma.
 
Pa sada za malo činjenica onoga što znamo o mističnoj kljunatoj figuri za pultom. Prethodne godine u audiosferu kliznuo je prvi album s kojeg se rodio globalni hit, remix Grammyjem nagrađivane jazz legende Gregoryja Portera. Remix je odmah preuzeo BBC Radio 1 i postao jedna od najpopularnijih traka ibiškog pijeska i spremilo Claptoneu ponad kamina nagradu najboljeg producenta. Kojim nebom lete zlatne ptice? Zadržavaju se u blizini house oblaka s štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea.
 
No kao Claptone želi da umjesto lica priča glazba udovolji mu, stisni si play i sretan ti novi Deepholic podcast na grbi tjedna! Daj čovjeku masku i pokazat će ti svoje pravo lice!
 
 

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web