Skip to main content
  • alt
  • 16.10.2014.

Podcast 070: Teo Harouda

Vrlo rano se upoznaje s grupama  kao što su Daft Punk, Prodigy, Hardfloor ili Kraftwerk koje će kasnije utjecati na njegov glazbeni izričaj.

Piše: 


Interes za elektronsku glazbu bio je razlog da se upozna s domaćom underground party scenom, što ga je na kraju dovelo do kupovanja ploča i početka njegove karijere DJ-a.

U vrlo kratkom vremenu, Teo je dobio priliku da svira na Observationu, eventu humanitarnog karaktera u zagrebačkoj Tvornici, i Orbital Projectu u tadašnjem Otv domu. Tijekom 1999/2000, zajedno s Nitrom i Markom Musulinom, oformio je grupu koja je sudjelovala na raznim zbivanjima po hrvatskim klubovima (Otv, Arion, Valentino, Sokol). Nedugo zatim, uslijedila je i prva rezidencija u zagrebačkom klubu Gjuro II, sa Slavenom Damjenićem. Svoj talent, Teo je dokazao osvojivši drugo mjesto na dj natjecanju "I Choose my DJ" u klubu The Best, u kojem je, zahvaljujući tom uspjehu, dobio i rezidenciju na programu Techno Club.

Program je ugostio mnogobrojna svjetska imena poput Technasie, James Ruskina, Oscar Mulera i drugih a svirke s njima, uvelike su utjecali na Teov glazbeni razvoj. Osim rezidencije u klubu The Best, imao je rezidenciju i u riječkom klubu Fun Academy. Sudjelovao je na brojnim partyima i festivalima, kako u Hrvatskoj (Astralis, Mozaik, Techno Club, Direct Drive), tako i u Sloveniji (Virgnity) i Srbiji (Energy Fest). U suradnji s prijateljem i kolegom Dj Zokyjem osmišlja i pokreće vrlo uspješan program pod imenom Rave`n`Roll. Glazbeni stil mu je baziran na minimalistic techno soundu koji prezentira na tri decka.

{enclose Teo_Harouda_KlubskaScena_Podcast.mp3}

DOWNLOAD MIX
(desni klik, save link as/spremi kao)

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2