Skip to main content
  • 3.07.2016.

Iza stvaranja Eric Prydzova EPIC 4.0 Live Showa!

Izdanja i dalje liju s Mouseville Recordingsa, Pryda Recordingsa i Pryda Friends dok Šveđanin Eric i dalje sebi gradi put kroz globalnu elektroniku, jednu po jednu sonornu ciglu.

Piše: 


Ne vode svi putevi popločeni pločicama dobrih namjera u pakao. Integritet i želja da svijetu daješ ono što nosiš u glavi kroz ton, pod svojim uvjetima i o svom vremenu kroz tri labela, ponekad vodi i u partenon glazbenog. Eric je tako prilično neobičan, s progresivnim pogledom na glazbu, izdavaštvo i nastupe, sasvim koncentriran na vlastitu viziju i ideju. To je onaj isti tip koji odbija svirati svoj najveći hit, ima specifičan pogled na EDM ( "Glazbeno vrlo dostupan, otrcan i vrlo pop […] to nije house ili techno nego pop s 4×4 ritmom") i laserski show koji neodoljivo podsjeća na čarobnjaka iz Oza…

Ne uklapa se baš u tradicionalni kalup superstar životnog stila. Ne gleda blagonaklono na letenje pa ga turneje na duge sate vežu na buseve kojima putuje i jednaku količinu vremena kao na velikim pozornicama provodi u sićušnim klubovima, gdje preuzima druge aliase pa je Pryda onaj koji vrti melodični eksperimentalni house, dok Cirez D udara po oštrijoj techno domeni. I tako ovaj tip koji je nedugo izdao album za Virgin Rec, i napunio Palladium istu večer piči u opskurni dio LA-a, u mali klub znojnih zidova ne bi li se u 2 ujutro pojavio kao Cirez D. Sve u dan posla…
{youtube}kKBDKZ8gP-k{/youtube}

No u prvoj polovici 2016. u domeni gospodina Prydza dominirao je Live Show naziva EPIC 4.0, četverodimenzionalna kocka vizualne led ekstaze. Uz postojanje prethodne tri verzije, četvrti izdanak je pokosio očne jabučice stvarajući sveobuhvatno imerzivno iskustvo u kombinaciji s glazbom. Švedski glazbenik stao je ispred golemog lightshowa s limeta zelenim laserima, hologramima tornada i laserskog scana svog vlastitog lica koje je plutalo ponad njega baš poput dekapitirane mudre glave čarobnjaka koji domom zove Oz. Prydz sam, zarobljen u svjetlosnu kuglu, potiče publiku da pogura kazaljke energije do kuda ide.

Eric je sada s fanovima podijelio sasvim novi dokumentarni film koji prati EPIC 4.0 turneju na putu od Los Angelesa do New Yorka. Dorothy je možda tražila čarobnjaka slijedeći žutu ciglenu cestu no Eric slijedi klupsku nit uzduž puta. Pa baci oko na sve ono što stoji iza turneje, na priču o novoj glazbi i specifičnom pogledu na vokale u elektroničkim trakama.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop