Skip to main content

Život i rad Richie Hawtina u filmu o pionirima elektroničke glazbe

Electronic Beats je 2006.g pokrenuo specijalni DVD serijal "Slices" koji prati život i rad istaknutih umjetnika odnosno pionira elektroničke glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

Richie Hawtin


Za prvo izdanje odabran je Richie Hawtin kao ikona svjetske scene. Priča se oslanja na važnije faze i događaje u Hawtinovom osobnom i umjetničkom životu, otkrivajući tako put Richiea od tinejdžerskih dana na koga je dosta utjecala glazba s Detroitskih radia, nakon čega su talent i strast pretvorili ovog glazbenika u uspješnog techno DJ-a i producenta koji svojim radom uveseljava stotine tisuća ljudi diljem zemlje.

U dokumentarcu je korištena velika arhiva novih i nikada objavljenih fotografija do toga vremena, video kolaža i ekskluzivnih intervjua, tako da film pruža izuzetan uvid u život i karijeru jednog od najuspješnijih aktivista u povijesti techna. Osim izjava Richiea i njegove supruge, uzeti su i komentari Matthew Hawtina, Johna Acquavive, Karla Kowalskog, Derrick Maya, Sven Vatha, Jason Huvaerea, Mad Mike Banksa, Clark Warnera, Amir Daiza Daniel Millera, Scott Gordona, Mike Himesa i Magde.
{youtube}bc6474KUBV8{/youtube}

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop