Skip to main content
  • m-plant
  • 1.02.2014.

20 godina M-Planta

Kultni M-Plant, label majstora minimal techna Roberta Hooda, ove godine slavi 20 godina djelovanja i za tu je prigodu Hood pripremio niz EP-jeva te kompilaciju.

Naslovna foto

m-plant
 
“Nikad nisam mislio da ću to reći nakon 15, a kamoli nakon 20 godina, ali moja glad za glazbom i labelom samo je porasla”, otkrio je Robert Hood, producent koji nikad nije odstupio od svog minimalnog zvuka ma kakvi god bili trenutni trendovi scene. “Minimalizam dodaje glazbi element futurizma kojeg se ne može ignorirati”, pojašnjava Hood koji je uvjeren kako će minimalizam dosegnuti razinu na kojoj će biti tek bas što prodire u dušu i pobuđuje osjećaje za koje nismo ni znali da imamo.
{youtube}oNiaNXDHRw4{/youtube}
 
M-Plant,  u društvu s kultnim detroitskim labelovima kao što su Underground Resistance ili Axis Records, od samih je početaka izdavao mahom Hoodovu produkciju, bilo to pod pravim imenom ili kojem od mnogih aliaseva. Hood je za obljetnicu pripremio niz reizdanja među kojima su i klasici kao što su  “Minimal Nation”, “The Protein Valve” ili “Minus”, ali sami datumi izlaska još uvijek nisu poznati.
{youtube}3EQBDy6oNMo{/youtube}
 
“Mlađe generacije još nisu bile rođene kada je sve započelo i zato želim premostiti jaz između starog i novog”, rekao je Hood naglasivši kako će nadolazeća kompilacija biti slavlje putovanja s istovremenim pogledom u prošlost i u budućnost.
{youtube}S2g1TozF_WI{/youtube}
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2