Skip to main content

Dana Ruh, grimizno crvene trake i Sonus!

Tko je Dana? Gospođica Ruh odrasla je na sonornim zvučnim ulicama europske glazbene meke, Njemačke.

 
Iz maloga gradića imena Gera glazbene niti su vukle u svom smjeru i uskoro povukle željne uši prema križištu zvuka koje jest Berlin. Počeci su obilježeni zaljubljenošću u techno i uglavnom su svoj dom nalazili u audiosferi Brouquade Recordsa koji je podigla na noge uz prijateljicu Ann, a kasnije se rađa i Aras label.

 
No kako se znanje širilo i afiniteti granali i Dana se zatekla u dubljem, kao dim efemernom houseu, i mekšim zakutcima techna koji su svoje suvereno mjesto našli na Ostgut Tonu i hvaljenom labelu iz New Yerseya čije ime govori samo za sebe, Underground Quality, s kojeg ujedno i ispada debitantsko ostvarenje "Naturally".
 
Velika Britanija, SAD, Rumunjska, Rusija…. internacionalni podiji joj nisu strani jer dok ne provodi dane i noći u slaganju teksturiranih audio kaskada u studiju zateći ćeš je kao vraški dobru DJane i rezidenticu berlinskog Der Visionare kluba. No Dana u svom zaposlenom internacionalnom pult rasporedu ne zanemaruje kreativni aspekt donošenja novoga u svijet.

 
Tako je s Cave Recordingsa 7. lipnja izronila inauguralka, nova 12" poslastica naziva koji sugerira opasnost, uzbuđenje i usijanje, EP "The Red Tapes". Ove grimizne, strašću ožigosane, trake dolaze kao trijada. "Case of the D" je funky pomaknuta traka nezanemarivo tekućeg opijajućeg flowa koji te zahvaća od stopala do tjemena. Slijedi "Play Again" kao usrdna molba koja traži apsolutnu submisiju u pokoravanju beatu i naposljetku stoji traka bezimenog imena "Untiteled Jam" kao jedno misteriozno duboko ezoterično putovanje kroz slojeve perkusija.

 

 
Pa izvoli klizni Daninim crvenim cestama ovdje, a za sve vas kojima zvuk njemačke matrijahalne sile padne na plodno uho, sreća vaša da ćete je moći loviti i na pozornicama ovogodišnjeg Sonusa koji pali Zrćki pijesak od 21. do 26 kolovoza za jedan finalni supersonični pozdrav ljetu! Pa po karte skok ovdje a naša jedina poruka u predgrađu vikenda je: "Pleši, pleši, pleši!"
 
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2