Skip to main content

Gregor Tresher i Dundov s dvije sasvim nove trake na Cocoonu!

Je li moguće učiniti zvuk gotovo materijalnim i opipljivim, s onom kvalitetom da gunreš ruku do njega da bi je izvukao mokru od tona? Ako ste Gregor i Petar, svakako.

 
U čahuri Cocoona dozrijeva tako novo izdanje, a omotač iščekivanja puca 8. kolovoza uz trake "Spike" i "Differentiator". Šiljak u uho, vrhunac koji stoji na platou iznad mase malih uzdizanja, sladostrašće deep techna na A-strani, "Spike", neumorna je nejenjavajuća traka koja neprestano mutira i ratse. Jedna od onih koje pustiš u žiži kada su ti već leđa mokra i kosa se lijepi po potiljku, ali što se tebe tiče preduboko si s onu stranu ogledala u glavi da bi sada stao i ostavo Alisu da pleše sama. Hipnoza je ovo vatrometom syntheva koja gura stvari koje si do sada čuo za nekoliko levela gore.

 
Druga traka, "Differentiator", dolazi uz zvučni zid arpeggia koji se naizgled nastavlja u nedogled i postaje soundtrack svega što jest. Za sve vas koji nikada niste sjedili u klupama glazbene škole arpeggio je glazbena metoda u kojoj se tonovi redaju čisto jedan za drugim bez preklapanja, pa će te "Differentiator" podsjetiti na trenutke na trance postokus, koji je na ovoj metodi izgradio svoj zvuk. No kako bi vrištao od radosti i bio poguran preko ruba divnosti, u jednom trenu glavu će pomoliti i neočekivana kisela režuća bass linija. Kako to zvuči kada dva techno majstora, u spoju hrvatske i njemačke estetike, dva sakupljača zvuka, arhitekta soničnog, eksperimentatora tona, saomnabulista i znatiželjnika stvaraju techno za pamćenje provjeri bacanjem čekića, nakovnja i stremena niže!

 

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2