Skip to main content
  • alt

Infected Mushrooms – Converting Vegetarians II LP

Ako su već gljive, koje tako i tako ne znaš da li da svrstaš u floru ili faunu, zašto ne bi k tome bile i inficirane?

 
Ali ove naše konkretne inficirane su ritmom i vraćaju se u drugoj rundi nakon vrlo uspješnog prvog istoimenog izdanja iz 2003.
 
Prvi Converting Vegetarians originalno je izdan kao dvostruki CD i njihov četvrti i od sada najuspješniji studijski album. Prvi CD sastojao se uglavnom od traka natopljenih psihodeličnim tranceom dok je drugi bio više eklektični eksperiment i popločio put za žanrove koje su istraživali u albumima koji su tek imali doći.

alt

 
Drugi svezak, 11 godina nakon originala, za cilj ima nadići njihovu tradicionalnu psy-trance produkciju i orijentirati se na više vokalni materijal koji ipak zadržava oštre psihodelične rubove.
 
Kroz 15 traka proći ćete kroz meditacije stručno položenih syntheva, živih instrumenata s gitarama i klavirom, i dubokih bubnjeva koji pletu puteni narativ kakav ćete rijetko pronaći izvan medija filma.
 
Glavni singl je “Fields Of Gray”, uzbudljiva suradnja na kojoj debitira vokal Sashe Gray, stvarajući sanjivu robotsku traku s opojnom melodijom prije no što se sunovrati u karakteristični slojeviti drop. 11. rujna fanovi mogu očekivati izdanje na kojem se uz original nalazi i remixevi RIOT-a SKAZI.ja i AU5-a. Sami singl možete poslušati na narančastom zvučnom oblaku.

alt

 
Ostatak albuma je visoko kreativan zvučni eksperiment koji kolektivno gura granice i zvukovno redefinira budućnost dance glazbe. Stručno složene melodije ujedinjujući su element traka poput “Animatronica,” “Feelings” i “Stuck In A Loop”, dok “Pink Froyd” služio kao posveta proslavljenom engleskom rock bandu. Traka “Leopold” je pak natopljena intenzivnim egzotičnim zvukovima dok s minimalistički zvučni prostori istraženi u trakama kao “She Zorement” “Blue Swan 5”  i “The Surgeon.”
 
S prosjekom od oko 120 nastupa godišnje Infected Mushrooms u svom live showu spajaju intergalaktički trance zvuk s nevjerojatnom vizualima za jedno potpuno imersivno iskustvo u kojem možete susresti i kapsule s psihodeličnim projekcijama koje se vraćaju u novom ruhu za “FungusAmongUs 2.0” turneju.

alt

 
Za prednarudžbu albuma koji će u audiosferu biti oslobođen 25. rujna s Dim Mak labela klizni ovdje a popis traka čeka niže:
 
01. She Zoremet
02. Yamakas in Space
03. Sense of Direction
04. Animatronica
05. Feelings
06. Pink Froid
07. Demons of Pain
08. Zoan Zound
09. Blue Swan 5
10. Fields of Grey (feat. Sasha Grey)
11. Leopold
12. On the Road Again
13. Stuck in a Loop
14. Mexicali
15. The Surgeon
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web