Skip to main content
  • 21.09.2016.

Jeff Mills s novim EP-jem The Kill Zone!

Tu i tamo u svakom krugu, u svakoj priči, kulturnoj praksi, umjetnosti ili domeni djelovanja uleti poneki koji se retroaktivno svojim utjecajem na samu praksu premeće u svjetlonošu.

 
U onoga tipa koji nakon skromnih početaka na derutnoj industrijskoj sivoj panorami Detroita desetljećima kasnije postaje jedan od temeljnih stupova staroga bez straha od novoga, bez strepnje od premrežavanja, međudjelovanja, eksperimenta i bez jeze koja te hvata kada si u nepoznatom. Najbolje stvari upravo nastaju tamo negdje u dubokoj vodi, daleko od bova tvoje sigurne zone. Ove nesigurne dakako imaju potencijal ubiti te, ali ako te ne ubiju, znaš proceduru… ojačaš.

 
Rijetko tko ima moć samim spomenom svoga imena napuniti prostoriju uzbuđenjem i mirnom predanošću toga da znaš da je ono što slijedi jedno od najboljih soničnih putovanja koja ćeš ikada imati. Glazbeni je lutaoc, onaj koji je dao oblik ranoj formi Detroit techna u Underground Resistanceu i rezidencije držao u najvećim klubovima koje sada možeš srolati s jezika. Ujedno je jedna od esencijalnih figura koja glazbu gleda kao cjeloviti živi entitet i ruši granice između koncertnog i partyja iskustva u svojim orkestralnim suradnjama.
 
Millsova fascinacija svemirom, futurizmom i znanstvenom fantastikom oduvijek je utjecala na njegov rad koji već dugo prelazi granice techna, te se lagano prelijeva kroz vizualnu umjetnost, klasičnu glazbu, zvučne instalacije, koreografiju. Njegove su vizije producirane u raznim kontekstima i prostorima – od pariškog Louvrea, preko klubova do kina, a sada slijedi jedan povratak na esenciju onoga što jest, čistu glazbu u obliku novog opasnog EP-ja "The Kill Zone". Polagani homicid zvukom započet će izdavanjem 7. listopada.

 
U proljetnim danima koje smo iza sebe ostavili kao daleko sjećanje naslonjeni na štok jeseni gospodin Mills izdao je svoj posljednji album Free Fall Gallaxy, kao deveto izdanje u serijalu koncepta nazvanog Sleeper Wakes. Odmah po izlasku albuma uslijedio je posveta međupovezanosti svega što jest s Domino Effect EP kao prvim singlom LP-ja. No nemirne ruke, nemirne želje i goreće ambicije glazbe ne miruju dugo i stiže nam "The Kill Zone" koji uzima traku "The Hunter" s albuma i uparuje je s dvije još neizdane trake, uključujući i devetominutnu naslovnu skladbu. Ako je istina da se pakao sastoji od devet krugova i da svaka akcija ima i svoju protureakciju tada u devetom krugu tvojih techno nebesa čeka baš ovaj EP, ispadajući kao i obično s njegova Axis labela. Valja li osovina ne treba je popravljati, samo vrtiš dalje!
 
Tracklist 
A1 The Hunter 
A2 Asphyxiation 
B The Kill Zone 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk