Skip to main content
  • 13.12.2016.

Josip Klobučar i psihodelični Bad Taste EP

Kreneš li s Alisom tamo do zečje rupe, usisan ćeš nastaviti padati u bestežinskom stanju kroz stolice, stolove, beštek i knjige, sve do dna rupe na kojoj te čekaju vrata i iza njih čajanka s tvojim vodičem kroz Zemlju Čudesa.

 
Kao meštar koji će ti pokazati sve što vrijedi znati čekat će te jedan čovjek neobične opsesije sa šeširima i stvarima koje počinju slovom M, no kreneš li istraživati zagrebačku scenu, vrata u Zemlju Čudesa biti će zamijenjena šarkama koje vode na klupski floor, umjesto čaja konzumirat ćeš trake, ali ime tvoga vodiča ostaje isto.

 
Gospodin Klobučar, imena Josip, stiže tako s novim EP-jem "Bad Taste" sa rx:tx labela 9. prosinca. Dobro da na njemu ne piše "Pojedi me!". No tvoj čekić, nakovanj i stremen povest će do mozga zvuke mutnih, neobičnijih, pomaknutijih opsesivno nanizanih psihodeličnih tonova zasićenog ambijentnog zvuka koji je simultano lak i lepršav, dok te svejedno jednom kukom sirenski mami u mrak. Doći ćeš do one točke kada si dobrovoljni rob trake, samovoljni flagelant bičevan utjecajima folka, world musica, psihodelije i hip hopa. No zagrebački domorodac se može samo nasmijati na naljepnice žanra i potrebu da stvari stoje u svojim uvriježenim ladicama. Ladice su iluzije i ni jedna IKEA tvorevina ne može zadržati "Bad Taste".

Josip Klobučar – Bad Taste (Teaser) from rx:tx on Vimeo.

 
Pionir i veteran zagrebačkog beata izdavao je već glazbu za 4lux, Eklektik Records i Svetlana Industries, a u plesnu karticu suradnji upisao umjetnike poput Teebs & Jackhigh, Yoggione, Fulgeance i Yannah Valdevit, no baci li ti sudba grah tako da ga uhvatiš za pultom naći ćeš s opčinjen elaboriranim lucidnim live actom.
 
"Bad Taste" tako ostavlja svoj sonični trag sa sjajnom ekipom u pozadini, Josip postaje otac zvučnog, vizual EP-a preuzima Sretan Bor, mastering Gregor Zemljić, a A&R Borka.

 
Ovo nije EP koji slušaš kada si sasvim sretan konformist koji fićuka dok hoda niz ulicu, već soundtrack onih dana kada se osjećaš kao maslina u martiniju Lize Minelli, kao primisao u glavi akrobate dok stoji na 100 metara visokoj platformi sa žuljavim rukama ili je pak 4 ujutro i na čudnoj si strani interneta jer si nekako s pitanja kako da konvertiraš na PDF završio na proučavanju psihičkih poremećaja. Ovo je soundtrack predgrađa paranoje, a osjeti ga se slobodnim uključiti ga u svoje zvučne pejzaže ovdje u digitalnom formatu ili pak fizičkom primjerku vinilke. Skidamo vam klobuk i sretan vam utorak! Ludilo je samo točka gledišta baš kao i ukus!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2