Skip to main content
  • System Divine

Moby izdaje System Divineov remix trake “GO”!

Sistem je međuzavisni sustav u kojem je sve na svom mjestu i postoji mjesto za sve, sistem je natruha pronalaska logike u entropiji i uzoraka koji funkcioniraju unutar kaosa postojanja.

Naslovna foto

System Divine
 
Božanski ili ne, dizajnirani iz osobne potrebe za strukturom ili od nepokrenutog pokretača i univerzalnog dizajnera koje nazivaš božanstvom, što god ta karakterizacija meta-čovjeka za tebe značila, nije ni važno. Iza System Divine aliasa tako 32 ljeto ispraća jedan riječki David. Prezime Rončević je u kombinaciju ubacila očeva genetska linija, a majka je odlučila da je prikladno da novi život bude posveta jednom koji već postoji i dala mu ime po nedavno izgubljenom čovjeku s munjom na licu, Davidu Bowieju. Nikada ne vidiš tako daleko no kada stojiš na ramenima divova.

 
David je strune akustične gitare koje je prebirao kao klinac zamijenio mašinama na struju, a novac s prvih gaža kružno je bio usmjeren natrag u povećavanje kolekcije vinila. Strasti traženja zvuka naposljetku su se smirile i sada chillaju oko žanrovskih kvartova deepa, tech housea i repetitivne  derviške hipnoze techna. Prva nagrada stiže s krhkih 20, kada osvaja "Best Upcoming DJ", dvije godine kasnije slijedi još jedna, a ljeto 2014. dočekuje ga na bijelom pijesku Ibize kao pobjednika hrvatskog burn Residencyja, gdje ga u nadrealnom ostvarenju mini sna Carl Cox proglašava najboljim DJ-om bootcmpa.
{youtube}ML6WH_uYCpA{/youtube}
 
Nakon što je zasvirao u svemu zvuka gladnom na Ibizi, nakon što je rasplesao ekipu u Panami na Amsterdam Dance Eventu i stao uz bok velikima, unutra je na stilobatima zahvalnosti počela bridjeti potreba da vrati nešto nazad, stoga pod životnim motom "Be Free" nastaje i istoimena udruga koja se bavi organizacijom evenata, promocijom glazbe koju voli i širenja poruke da je biti slobodan, zaista slobodan i svoj, najveće postignuće koje možeš doseći prije no što zaspeš pod humusom.

 
No ono zašto smo danas ovdje su stvari koje David može ostaviš li ga samog u mraku studija. Prvi EP rođen je tako 2009., a prvi remix pokupio je hvale i od francuskog pionira Laurenta Garniera. Uslijedilo je mnoštvo remixeva no čini se da elektronički astronaut veteran Moby osjeća posebnu povezanost s sonornom estetikom System Divinea. Remix za "The Low Hum" je tako uključen na Mobyjev "Destroyed Remixed", a drugi remix trake "Everything That Rises" također je izdan na Mobyjevom vlastitom Little Idiot labelu.
 
David ne bi bio David da se ne igra s Golijatima! Kako napredak konstantno traži nove paljenice jedino logično je da ne staneš i ne bacaš se dokono po lovorikama već radiš dalje. Tako iz ruku našeg Riječanina ispada i remix za Mobyjev hit s početka 90-ih, jednostavno nazvan pokretnom silom početaka u kojima uskočiš iako ne znaš kako će se točno rasplesti, "GO".

 
Sve je započelo u svibnju ove godine kada su se na police knjižara diljem svijeta ugnijezdili Mobyjevi memoari naziva "Porcelain" u kojim opisuje desetljeće početaka u New Yorku od 1989. – 1999. Kako bi proslavio uspjeh memoara Moby je tako okupio ergelu umjetnika koje cijeni ne bi li remixirali najveće hitove iz tog razdoblja i ovdje u priču upada i System Divine, uz Loco Dicea, Hi-Loa, Rex The Doga, Hardwella, Above & Beyond, Sandera Van Doorna….
 
System Divine je tako uzeo "GO", razlomio ga, pogledao iz svih kuteva i iznova sastavio kao techno ostvarenje koje živi na membrani od 127 BPM-a, a traka je izdana na Mobyjevom novom labelu Black Laquer 16. rujna. Pa sklizni na Beatport, pripremi čekić, nakovanj i stremen i poslušaj danas poruku naslova pjesme – kreni, samo kreni, život ima neobično svojstvo s vremenom nagraditi uporne, iskrene i hrabre!
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop