Skip to main content
  • 25.08.2016.

Na hrptu eksperimenta i elektronike – Oren Ambarchi i novi LP Hubris

Naoko arogantno samopouzdanje vjere u sebe samoga naslovljeno "Hubris", dobilo je svoj zvučni zapis iz ruku kompozitora, multi-instrumetalista i eksperimentalnog glazbenika Orena Ambarchija.

 
Njegov rad živi negdje na tankoj paučini koja spaja istraživane organskog instrumenta i poigravanja s digitalnim. Kako je Wire objasnio njegov rad se sastoji od: "Preusmjeravanja instrumenata u zonu vanzemaljske apstrakcije u kojoj ih nije više moguće definirati same po sebi. Umjesto toga postaje labaratorij za proširena zvučna istraživanja".
 
Tako ćete zateći specifični unikatni zvuk koji se rađa u ovom sonornom labosu u pukotini suvremene elektronike, improvizacije i minimalizma, zamišljenog kompozitorstva, lažne jednostavnosti skladatelja kao što su Morton Feldman i Alvin Lucier i snažnom organskom prisutnosti rocka. Sve ogoljeno i destilirano na svoje esencijalne elemente koji naposljetku postaju više no samo suma dijelova.

 
11. studeni tako postaje temporalna lokacija kada će s Editions Mego izletjeti novo ostvarenje strpljivog bujajućeg grozda traka. "Hubris LP" je još jedan u nizu plodnih suradnji s spomenutim labelom i slijedi seriju punokrvnih albuma već izdanih s Austrijskog punkta. Znatiželjan u vezi tuđeg umjetničkog procesa u pomoć je pozvao mnoštvo suradnika među kojima ističemo Ricarda Villalobosa i Marka Flla, a s njim je još jednom dugogodišnji suradnik Jim O'Rourke, dok se osornoj toplini Hubris LP-ja pridružuju i Crys Cole, Will Guthrie, Arto Lindsay, Konrad Sprenger, Joe Talia, and Keith Fullerton Whitman. 

 

 
Album nastaje kao daljnji nastavak istraživanja neumornog ritma, a nova varijacija dolazi kao eksploracija specifičnih niša disca i new wavea kao početne točke koja kroz sklade mutiraju u neočekivane kompozicije. 11. studeni je još daleko, no ako vas već uho žedno novog svrbi od nestrpljenja prednaruđbu možete uhvatiti na Bandcampu, a pažnju usmjeriti na isječke niže.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2