Skip to main content
  • 27.12.2016.

Nemirni domaći duo u novim izdanjima!

Zamisliš li sebe samoga s neposlušnim čupercima sijedih negdje na margini onoga koliko biologija dozvoljava ljudskom tijelu da živi, kao generalnu permeirajuću emociju bi se volio zamisliti mirnoga. No, ne još!

 
Još nije vrijeme za spokojno zadovoljstvo konačnih finalizama, ugodnih baršunastih dana u sjećanjima na dobro proživljen život. Na mjestu na kojem si još mlad i zelen ovdje, na kojem je ostalo toliko toga za naučiti, vidjeti, čuti, pročitati, toliko još nevođenih razgovora, nepoljubljenih usana, neispijenih čaša i nepreslušanih traka – ovdje je mir precijenjen. U sigurnim zonama ne raste ništa osim trbuha, a taj si tako i tako u predgrađu nove već pokupio za obiteljskim trpezama. 
 
Rasteš sve dok si nemiran, dok imaš želje, dok želiš lutati i istraživati nove mogućnosti otvorena uma. I baš takva gospoda kao svoj nomenklaturni proglas uzimaju ime Ressless, iza kojeg, sonično produktivni i nemirni, stoje dva sina zagrebačkih kvartova, Daniel Turk i Viktor Superfine.

 
2014. je donijela ujedinjenje sinkroniziranih glazbenih afiniteta na marginama housea, deep housea, tech housea i techna. Godinu dana kasnije ispada i prvo izdanje "Snap it" s njujorškog labela King Street, nakon kojeg je uslijedio debitantski EP za Bedroom Muzik i izdanja za Papaya Records, Syncopate i De-Noize Records. Prethodna godina Viktora i Danijela usput je postavila i za pult Ultre gdje su na Cocoonovoj pozornici stali uz tatu Svena, Maurizia Schmidta i Christiana Burkhardta. Nakon što se u prvoj polovici godine gospodnje 2016. već čuli "The Fixer" s Le Club Recordsa i "Tagra Top" s De-Noizea, predgrađe ljeta stiže s novim izdanjem za Le Club zavodničko hedonistički hrabro i jednostavno naslovljeno kao "Bluff".

 
Tangenta nove i stare godine pak nekima donosi spajanje blagdana, a onima kojima je posao užitak samo znači bacanje još ugljena u mašineriju rada, pa tako na membrani novog i starog Viktor i Daniel stižu s dva nova izdanja. Prva, nova friško ispod preše, izlazi na Flashmob Recordsovoj kompilaciji 23. prosinca. Label iz Milana pod imenom "House Flashmob Vol1" baca u mixer 6 sočnih house traka a domaći momci doprinose sa svojom hedonističko, likantropskom manifestacijom proždiranja – "Appetite", a svoje house apetite možeš zadovoljiti skokom na Beatport.

 

 
Tamo na Mediteranu, daleko od ovlaš prebačenih toga i početaka filozofije, stoji sada jedna nova Grčka kao dom Vangelisa Kostoxenakisa, vlasnika Talk of The Town labela. Grad će pričati pak o novom EP-ju nemirnog dvojca naziva "Indigo". A do ove specifične duboke nijanse deep housea i tech housea, pričekat ćeš do 6. siječnja zigote nove godine na horizontu. Do prvog tjedna siječnja osjeti se pak slobodnim dromomanski pustiti uho da luta po službenom Soundcloudu i Enjoy! I upamti, nemir je motivator, šapuće ti da tražiš i rasteš!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk