Skip to main content
  • 7.11.2016.

Neoslavenski demoni Lukea Blacka u pet remixeva

Luke Black rođeni je Beograđanin koji na mreži elektroničkog pleše uz očijukanje s umjetnošću, provokacijom i pop kulturom.

 
Nakon zamijećenog "Thorns" EP-ja, velike turneje ljubavnicom svega onoga modernog i tradicionalnog koju zoveš Kinom i suradnje na Venzinom singlu "Seek & Hide", neoslavenska četa podivljalih demonskih prikaza koje grebu u kostima, žive ispod kreveta i lupaju vratima u umu  rađa se kao novi revidirani EP. Na Demons Remix EP-ju će se zateći pet remixeva singla "Demons" koji je predstavljen sredinom ove godine.
{youtube}Lyu-VzB6tZ8{/youtube}
 
Mladi i talentirani srpski glazbenik ujedno u sebi nosi korijen Balkana kopajući po njegovoj bogatoj mitologiji i tradiciji, koju u sebi svojstvenim varijacijama, na novom EP-ju, nudi pet internacionalnih producenata, uključujući i hrvatskog vlastitog Benija Ducenta. Osječanin koji je u glazbi od 2000. s posebnom naklonošću spram housea, 2008.otvara EMI institute, školu glazbene produkcije koja danas slovi kao jedna od najboljih u Hrvatskoj. Beni napominje:
 
"Na prvu mi je Demons traka bila zanimljiva, ali sam ju htio malo više odvesti u deep house stilu. U procesu je glas spušten niže, dosvirane su gitare i integrirani malo prirodniji instrumenti, ali još uvijek s naglaskom na elektroničku plesnu glazbu. Drago mi je da sam bio dio ovog procesa!".
 
 

 
Traku je preuzeo i Neco koji je Kopenhagen zamijenio ulicama Beča. S 24 godine pod pojasom i završenim studijem Glazbenog menadžmenta i studijske produkcije u Londonu, posvetio se eklektičnim beatovima razmazanima od future bassa do trapa. EP kolega, Lil Taty mladi je Beograđanin koji luta žanrovima spajajući R&B i UK dub jednako bez truda kao i techno i old school rap, a zateći ćeš ga i u pozadini organizacije beogradskih događanja. Njegova varijacija "Demons" remixa nastala je u suradnji s pjevačicom ZojomB (Zoja Borovčanin), aktivnom na sceni još od ranih 90-ih.
 
Beograđanin LULU DJ je i producent zapažen po specifičnom eklektičnom stilu, neobičnim DJ setovima i live nestupima s dušom, dok kao peti član remix ergele upada jedan od najaktivnijih članova srpske klupske scene Otto von Disko. Jednako aktivan iza i ispred pulta ili u backstageu Dance Arene EXIT-a, "Demons" remix upisuje kao prvi službeni remix u karijeri.
 
Trebaš li svoje demone izvesti u šetnju, razumiješ li kako je kada gledaš sam sebi u oči i vidiš oči boga melankolije, ili kako je kada ti o unutarnjoj strani lubanje stružu kandžama da ih pustiš van ugrabi si Demons Remix EP u digitalnom obliku ovdje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2