Skip to main content
  • 22.09.2016.

Nova izdanja splitskog nam Mariana Mateljana!

Ulice i uši Splita bogatije su postojanjem jednog Mariana. Prezimena Mateljan, gospodin dane i noći provodi za pultom uronjen u sve ono što buku strukturira u glazbu, a kao osobni otrov bira house i techno.

 
Čini se da kada bira bira sasvim sjajno pa izdanja u njedra primaju i u.dig, Infuse, Cocoon, Gilesku, Vinyl Club, Sol Asylum… Redovno ga loviš po binama Sonusa, u Fuse-a u Londonu, te Club Der Visionaere-a u Berlinu, a pogonska je sila i Cruise večeri koje su se održavale u splitskom Kameleonu. Tip koji kao inspiraciju i utjecaje navodi svijet i život se među velike prethodne godine probio i novom trakom za sve somnabuliste i vječne nesaničare i lutaoce satima s "krive"strane ponoći "Nocturnal" koji je izdan na Kina Music labelu, kao i "Kladdkaka" dvostrukim EP-jem koji je u ožujku ispao s Gilesku Recordsa, a nadolaskom bogatih jesenskih trpeza stižu i nova izdanja od kojih jedno i na novo osnovanom vlastitom u.dig labelu.
 
 
Još jednom s Gileskua koji okuplja kvalitetne producente oko nekonvencionalne metode izdavanja samo 400 primjeraka svake vinilke, tako stiže i nastavak, tj. dugo očekivani drugi dio spomenutog EP-a na koji se sidre trake "Trace" i "Chukka Boot".
{youtube}xr00M56s_aY{/youtube}
 
{youtube}qqI8KOV1uVQ{/youtube}
 
Također, prije nekoliko dana osebujni house minimalizam dobio je novog člana u obliku "Brainmelt" EP-a koji se rađa s u.dig labela i na vinil hvata trake "Keops" i "BRNMLT", kojima uho možeš posuditi na mekom narančastom oblaku niže.

 

 
Mnogo toga divnog te dakle čeka za ona jesenska jutra kada s šalicom kave u rukama gledaš kaplje kako klize prozorom u trenucima koji su samo tvoji prije nego zakoračiš u svijet ili u, jednako samo tvojim, noćima izgubljen negdje daleko u epicentru podija. 

 
Pa slijedi Mariana u medijskoj mašineriji i sretan ti posljednji dan ljeta!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2