Skip to main content
  • ian pooley
  • 13.11.2012.

Novi analogni album Ian Pooleya

Ian Pooley je raritet. Iza njegovog imena stoji 20 godina profesionalne karijere u kojoj je jednako tretiran kao underground DJ i etablirani mainsteam producent.

Naslovna foto

ian pooley

Kao jedan od rijetkih koji je uspio spojiti to dvoje Ian Pooley svoj je posljednji materijal utemeljio na prošlosti koja zvuči svježe i klasično. Dosta smo vremena čekali na njegov novi album, čak četiri godine, ali isplatilo se.

What I Do“ sadrži 15 stvari koje slušatelju nude zanimljiv pristup i glazbeni potpis Ian Pooleya koji kaže:
Novi je album satkan od sirovog materijala. Producirao sa većinu toga na old school način, onako kako sam to radio u `90-ima. Svi zvukovi na njemu su kreirani i producirani na analognoj opremi.

{soundcloud}https://soundcloud.com/ianpooley/pooleys-october-2012-mix{/soundcloud}

Ako je potrebno kategorizirati onda se pjesme „Compurhythm” i “Tale Of The Big City” vezuju više za plesni podij, ali su u isto vrijeme okarakterizirane bezvremenskom vrijednošću što je rijetkost u današnjem modernom vremenu. Na pjesmi "Get It On" Polley si je dao oduška te se poigrao sa sporijim hip hop ritmovima i stimulirajućim frekvencijama.

Za stvaranje ovog novog albuma Pooley je koristio cijelu kolekciju analogne opreme, dosta toga je sam i odsvirao te nakon toga editirao, na svakoj se stvari fokusirao na najmanje 2-3 instrumenta.

Četriri godine je prošlo od njegovog posljednjeg albuma, jednako koliko mu je vremena trebalo i za album koji je prethodio prošlom, to je valjda Pooleyev vremenski razvoj u kojem sazrijeva nova ideja u nešto što ostavlja neizbrisivi trag i ne dopušta mu da se preda vremenu ili odustane.

Službeni datum izlaska albuma „What I Do“ za Pooleyev Pooled Music je 25.siječanj 2013. Nedavno je objavljen i prvi singl s novog albuma "Compurhythm" koji je zaradio odlične kritike, pa ga u nastavku i poslušajte.
{youtube}Wnt9aO1q9ZU{/youtube}

Tracklist:
1. Tale of big city (intro)
2. Swing mode
3. I got you
4. Bring me up feat.Dominique Keegan
5. Kids play  
6. Get it on (Pt.1)
7. What i do
8. Compurhythm
9. 1983 feat.Högni Egilsson
10. What u love
11. Tale of the big city
12. Get it on (Pt.2)
13. I should be sleeping
14. Over
15.  Get back   

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2