Skip to main content

Octave One donosi Detroit techno uz novi dvostruki EP!

Titanski detroitski bratski techno Lennyja Burdena i brata mu Lawrencea, Octave One, započeo je svoj pohod davne 1989. na Derrick Mayevu Transmatu.

 
Za dva mlada početnika i novaka drugog vala detroitskog techna, sve je krenulo trakom imenovanom samo ispunjavajućim proročanstvom "I Believe". Godinu nakon, u suradnji s trećim bratom Lynellom poduzetna elektronička obitelj osniva 430 West Records label. Desetljeće je otkucalo svoje ure u remixanju za ekipu kao što su Massive Attack, Joey Negro, DJ Rolando, Steve Bug, John Thomas, The Trammps, Rhythm is Rhythm i Inner City, samo da bi 2000. donijela stvaranje jednog od najznačajniji hitova techna ikad i nastaje "Black Water".
{youtube}Bmg_DtZ0Scw{/youtube}
 
Uspješni "Summers on Jupiter" iz 2008. naslijedila je nakon sedam godina katarzična žanrovska šetnja paljenja mostova i novih početaka, album "Burn It Down", koji izlazi prethodne godine. No kako je studio zavodljiva konkubina za kreativne i zvučno nemirne, novo izdanje stiglo je u srpnju i to u kolaboraciji s dugogodišnjom suradnicom koja se već pojavila u vokalnom izdanju i na Black Wateru, Ann Saunderson.
 
No detroitski duo techna vraća nam se već slijedećeg mjeseca, 25. studenog, s novih devet traka koje ispadaju s njihova 430 West Recordsa. Dvostruki EP nosi prikladno ime za doba virtualnih ljubavi i digitalnih zavođenja reflektirajući na jedno vrijeme u retrovizoru povijesti, Love By Machine. Lawrence je o ideji iza albuma komentirao: " Odlučili smo se vratit onome kako smo prije radili trake, kada nismo imali toliko "sofisticiranih" audio uređaja. U doba kada samo ulazili u interakcije u studiju kao muzičari."
 
Dok ljubav putem stroja ne postane dostupna osjeti se slobodnim baciti oko na Resident Advisorov Seesion film o ovom dvojcu koji si je pod noge stavio Europu i Ameriku.
{youtube}cmBeyzQTWHs{/youtube}
 
Tracklist 
01. In Mono 
02. Locator 
03. Just Don't Speak (Midnight Sun ReDub) 
04. 7 B4 Dawn 
05. Bad Love II 
06. Sounds Of Jericho 
07. [Where] Time Collides 
08. Pain Pressure 
09. 8 B4 Dawn 
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web