Skip to main content
  • Tiga

Tiga – 3 Weeks (Different 067)

Evo nama opet fancy Kanađanina koga su mnogi željno isčekivali da vide na prošlogodišnjem EXIT-u, nažalost uzalud, sa novim izdanjem koje prezentira da se plasira u kategoriju house hitova, kako to obično biva sa izdanjima komercijalno popularnih producenata, koji se drže oprobanih metoda koje su im već donijele uspjeh. A to je ovdje slučaj. Originalni […]

Piše: 

Naslovna foto

Tiga

Evo nama opet fancy Kanađanina koga su mnogi željno isčekivali da vide na prošlogodišnjem EXIT-u, nažalost uzalud, sa novim izdanjem koje prezentira da se plasira u kategoriju house hitova, kako to obično biva sa izdanjima komercijalno popularnih producenata, koji se drže oprobanih metoda koje su im već donijele uspjeh. A to je ovdje slučaj. Originalni "12 Inch Mix" je ditry electro-house stvar sa pjevljivim vokalom. Bas linija je u ritmu Angello/Ingrosso produkcije, sve u svemu moderan tvrđi mainstream house zvuk, solidno. Međutim, ova recenzija je tu prije svega zbog Booka Shade remixa, koji dolazi u dvije verzije, Vocal i Dub, u slučaju da vam baš i ne leži vokal, mada se meni osobno vokal sviđa i nekako mi s njim sve djeluje kao cjelina. Booka Shade nisu ni pretjerivali sa vokalom, on se pojavljuje na početku i na drugom breaku, taman dovoljno da ne smeta. Glavni groove se razvija iz klasične "bukašejdovske" melodije, koja ovde gradi tenziju svojim povremenim pojavljivanjem dižući atmosferu da bi se glavni groove nastavio, a dinamiku povećava i povremeno pojavljivanje pozadinske funky teme. 

Veselo, a u isto vreme i pomalo uvrnuto je najbolji opis ove pjesme. Na izdanju su još i Jesper Dahlback remix, koji je otprilike samo pojačana verzija originala, sa techno perkuzijama i ekscentričnijim zvucima sintisajzera, i Troy Pierce remix koji, u skladu sa reputacijom ovog autora, predstavlja pomalo uvrnutu minimalnu obradu ove pjesme, sa efektovanim vokalom, teškom bas linijom i mračnim electro sintom. Dakle, ima za svakoga po nešto, pa bih svakako preporučio svima da obrate pažnju na ovo izdanje.

by Danijel Savić // Controverse

Izvor: www.happynovisad.co.yu

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop