Skip to main content
  • 16.07.2016.

Tom Bug ima prvi solo EP!

Odrastao samo nekoliko kuća udaljen od prstiju vaše tipkačice je nitko drugi do tvoja osobna house buba, Tom Bug.

 
Iza aliasa zakrabuljeni Tomislav Brusač tako je tip koji se prošlo ljeto družio s velikim nasmijanim licem Carla Coxa na bijelim ibiškim zrncima pijeska kao jedan od burn Residency finalista. 
 
Od prvih fascinacija i koraka u glazbu stiže 14 godina u kojima se dani i noći posvećuju svemu onom elektroničkom. Dugogodišnje ekstaze s house ljubavnicom, slaganje vlastite emisije za radio valove rezultirali su iskustvom kinestetičke ovisnosti podija i eklektično-kreativno-preciznom fuzijom koja prkosi žanrovskom ukalupljenu. Kako su kalupi samo za kolače i cipele, ti pod paskom Tom Buga svoje džonove dereš na mješavinu soulfula, deep housea, tech housea, mainstream house zvukova, nu disca, old school housea, starog disca i boogieja.

 
Gdje je sin gospođe Brusač danas? Uz rezidenciju u zrćkom Deepu nije stranac ni podijima hedonističkog hvarskog Carpe Diema i dubrovačke kamene utvrde zvuka koja jest Revelin, a kao dio ergele Blacksoul sonorne fronte pod paskom Toma Pasanca i onaj kojeg čeka ljeto u Tisnom na prvom Defectedovom festivalu od 11. do 15. kolovoza nastavlja graditi san jednu po jednu zvučnu ciglu. Čini se da glazbeni recept pali jer je Tomislav na pragu izdavanja prvog samostalnog EP-ja umotanog u nomenklaturu tople sigurnosti kao meke deke na jednu od ovih kišnih subota. 

 
Naziva "Keepin' It Safe" daje ti lažni osjećaj uljuljanosti jer stisneš li play zvučnici i slušalice zabruje mračnijom i tvrđom tech house trojkom traka, Last Judgement, Safe i Keepin' It Cool, koje od Toma ne biste očekivali. No očekivanja su za one bez pustolovnog duha. No kako pregršt pustolovine ima i Weekend Weapons chart u arsenal vikenda je ubrzo uvrstila i ovo novo ostvarenje koje od danas možeš uhvatiti i kao promo release na Traxsourceu, a službeno izlazi na svjetlo 29. srpnja s Blacksoul Musica. Pa kako zvuči kada na kao katran crnom tekućem labelu house susretne techno beat u mraku?. Uživaj! Vikend ( u okrutnoj maniri namiguše) stiže samo jednom tjedno!
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2