Skip to main content
  • 15.03.2016.

Zlatnichi na novom EP-ju Moon Harboura!

Nije zlato sve što sija, kaže ekipa s više godina pod pojasom, i u pravu su… Osim što je sada gospodin koji dijeli ime s plemenitom kovinom baš sjajan.

 
Rođen na ulicama Sarajeva Zlatan Muslić u elektroničkom naličju života poznatiji ti je kao Zlatnichi. Glazbeno obrazovanje među klavirskim tipkama zamijenila je elektronika kada je do ušiju dopro set Thomasa Schumachera. Soba je uskoro postala hram elektroničke opreme, a Zlatan se bacio u, u Sarajevu tada bujajući, minimal.
 
Nastupila je 2008. i Zlatnichi osjeća da je vrijeme i za produkciju. Već naredne godine Carola je u Pirovcu zavrtio jednu njegovu traku i putanja je zacrtana, zlatan se lovi Abletona i sve ostalo je povijest, a Carola je uskoro pokupio i traku nastalu u suradnji s Edgarom De Ramonom. 2014. nastaje collab sa Sašom Savićem (Rub A Dub) i EP na Expectancy Recordsu. Traka pod nazivom "Gdje Će Ko" doživjela je veliki uspjeh na svjetskoj sceni i našla mjesto u setovima ekipe kao što su Robert Dietz, Stacey Pullen, Leon, Neverdogs, Hollen… Do kraja ove glazbeno značajne godine otkrivenja izdanja su se našla i na Noexcuse Records, Habla Music, Azul Tunes, Ride Music.. Izdanje za Noexcuse, londonski label, sa remixima B.Cliff, T.Ricci i Gruuvelement's poduprli su Paco Osuna, Marco Carola, Richie Hawtin, Stacey Pullen, Neverdogs, Rhadow …

 
Nakon uspješne godine izdanja i nastupa na recimo Lunar festivalu i u Fis Club Bocku, nakon Grčke, Srbije i Istambula i s okom na gažama u Manchesteru, Bukureštu, Mostaru i Subotici, 2016. se parkira u jednu luku i to baš na Moon Harbour.
 
23. ožujka tako će na Mjesecu čvrsto usidrena baza izdati EP kao kolaboraciju raznih umjetnika i sarajevski elektroničar suvereno sjedi među internacionalnom ekipom.
 
Detlef – I Am Freddy
Lewis Boardman – Don't Stop
Andrea Oliva – Whasa Whasa
Zlatnichi & Joey Daniel – Is That Jackson
 
Ovaj EP smoothie prva je domino kockica novog projekta, a serija će biti nazvana Orbiter, a ti privučen gravitacionim silama glazbe koje neće dati da se odlomiš od privlačne sile beata i kompromitiraš legitimnost eliptičnog kruženja oko elektroničkog. Kompilacija će zajedno upariti članove labela, već renomirane umjetnike kao i novopridošlice, jer iako su povijesti koje ostavljamo iza sebe važne nisu ni približno toliko važne kao ono što tek ima doći.

 
Detlef, koji je prva izdanja sparkirao u mjesečevu luku 2013., dolazi s zaigranom optimističnom trakom ‘I Am Freddy.’ Zaposleni synthovi koji djeluju kao da imaju ADHD, fini bass i mudro odabrani samplovi daju metronomski smisleni dinamizam i povezuju ovu palilicu podija u cjelinu.
 
Iz Velike Britanije stiže rezident Circusa i posvećeni undergroundčanin, Lewis Boardman, koji ti nudi techno u grumenima. "Don't Stop" traka te u debeli beat zapliće u trippy synt linije, da bi kao treći na EP-ju preuzeo Švicarac Andrea Oliva čija izdanja već godinama možeš pronaći na Cadenzi i Hive Audiu, a za Moon Harbour nastala je "Wasa Wasa", zarazna tribal traka s besprijekornom obradom vokala.
 
Zlatnichi se udružio s Joey Danielom ne bi li nastala "Is That Jackson". Slasno duboka, kotrljajuća se i razmotavajuća traka s onom atmosferom kada imaš potrebu biti sam i zamisliti se u toploj melankoliji koja ti paše kao druga koža.
 
Orbiter je lansiran! Kakav je pogled odozgo?
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2