Skip to main content
  • 16.03.2016.

Dirty Beatz: Potrebno je istinski vjerovati u to što radiš!

Uoči 14. rođendana koji slave ovog vikenda 19.03. u zagrebačkom Attacku pričali smo s drum&bass kolektivom Dirty Beatz.

Piše: 


1. Pozdrav ekipa. Puno je vode prošlo ispod mosta od kada ste započeli s prvim bass linijama. Kako ste se upoznali i kako se rodila ideja Dirty Beatz projekta?

DIRTY BEATZ: Hvala za interes, pozdrav vama, svim kluberima i cijenjenim čitateljima Klubske scene. Istina, još koja godina i punoljetni smo. Moći ćemo kupovat alkohol u trgovinama, putovati i raditi pizdarije:)) Ta priča je ispričana već puno puta, no u kratko, u glavnim crticama – Pro i T_Live upoznaju se nakon nastupa Grooveridera u SKUCu na kojem je Pro vrtio nakon glavnog gosta. Tada nabrijani, zaljubljeni u drum & bass, puni elana i friških ploča dogovaraju prvi Dirty Beatz party u bivšem OTV-domu 16.03.2002. uz MC Mamilu i kolegu iz Italije, Massimo RDYO, koji prolazi odlično i ostalo je povijest. Kreće radio emisija na Ciboni i uz više i manje uspjeha kotrljamo se i dan danas uz pomlađeni DJ sastav: Leeks, Matz, Kula i Tekitoka.

2. Proteklo je 13 ljeta i zima i za vikend slavite 14 godina postojanja. Što je zaslužno za ovaj impresivni vremenski period trajanja?

DIRTY BEATZ: To što nas ništa ne može izbaciti iz takta 170. Jedno vrijeme je bilo i „ljutnje“. Pokušavali smo dokučiti što radimo krivo, te zašto house i techno dobivaju više medijskog prostora i hajpa.. zašto portale i radio stanice ne zanima drum&bass, kako su se ti žanrovi približili mainstreamu? I na kraju smo došli do zaključka – mi smo sami rub ionako već rubne elektroničke glazbe. Sami smo to htjeli i nikad nismo predstavljali da je to nešto što svatko može voljeti, jer ne može. Potrebno je istinski vjerovati u to što radiš i ne odustajati ni kada je najteže, te se boriti i dalje za nove zaljubljenike dnb scene bez obzira što smo bazirani na žanr koji je nekad punio glavni floor svih jačih domaćih evenata, a danas tek manji floor istih. Mi smo „old school“ te se i dalje baziramo na čestim mixevima, propagiranju kvalitetne muzike, i nisu nam toliko bitni lajkovi.

3. Kakva je bila drum&bass scena prije desetljeća i pol naspram one kakva je danas? Koje biste mlade DJ-e i producente drum&bassa istaknuli kao one koje vidite da bi u budućnosti mogli nositi domaću scenu?

DIRTY BEATZ: Stalno se priča o tome kako je bilo nekada, stariju publiku uvijek vuče nostalgija. Istina, bilo je dobro.  Svima su to bili počeci i prve špice i vladao je PLUR koji se s godinama izgubio. Ako si želio znati šta je za vikend vani morao si otići do Bareda ili Besta po flajere i hvatati radio emisije na Plavom, Ciboni i 101-ci itd. Danas imamo internet, a internet je napravio da sve možeš čekirati od doma. Zagreb je postao vrlo specifična scena s vrlo zahtjevnom mlađom publikom. No, treba se okrenuti na danas i radimo na tome da dobijemo lojalnost naše publike. Bitna nam je promocija pomalo već zaboravljenih klupskih večeri s dobrim soundom i kvalitetnom muzikom i veseli nas što dnb posjećuje raznolika publika.

Iako mi još nigdje ne idemo sa scene, nadamo se još barem toliko godina koliko nam je već (14), primijetili smo dosta mladih Dja kojima želimo puno ustrajnosti i što više uspjeha u njihovom radu poput: Bipiem crew Zagreb, Arboretum kolektiv, te njima i svim novima želimo dobrodošlicu. Imaju naš support jer bitno je da se scena održi.

4. Koji biste party istaknuli kao onaj koji se posebno urezao u sjećanje i gdje ćemo vas sve moći uloviti ovoga proljeća? Jesu li neki novi projekti i gostovanja na pomolu?

DIRTY BEATZ: Svaki event je poseban. Svakim našim rođendanom zaokružujemo sezonu prije, sve naše uspjehe ili neuspjehe. Vrlo često surađujemo s prostorom Grey room-a, AKC Medike koji nam pomažu da lakše prenosimo svoje ideje u djela. Ove godine prije ljetnog odmora, planiramo na navedenoj lokaciji osim rođendanskog party-a 19.3., još dva domaća Dirty Beatz eventa 23.4.2016. i 14.5.2016., a kako smo svi aktivni, mnoge od nas susrest će te još na mnogim eventima diljem Hrvatske, ali i šire regije. Cilj nam je raditi više gostovanja iako je to svakodnevna borba. Izrazito smo ponosni na imena koja smo premijerno predstavili zagrebačkoj publici u posljednje 2-3 godine: Mefjus, DLR, Amoss, June Miller… Ti momci su tijekom tih večeri pokazali da su odlični u tome što rade i da  drum&bass ima svoju budućnost.

Trenutno smo i u pregovorima da se vrati legendarna Dirty Beatz radio emisija u hrvatski radijski eter, te se nadamo da ćemo s tim i novim gostovanjima ostvariti sve svoje planove nakon ljeta i započeti još jednu uspješnu sezonu.

5. I evo dajemo priliku da sami pozovete ekipu na proslavu u Grey Room Medike 19. ožujka! Podije je vaš, proglasite što želite!

DIRTY BEATZ: Draga ekipo, sa zadovoljstvom najavljujemo naše cijenjene suradnike i sponzore za novu Dirty Beatz sezonu jer već od ovog vikenda na godišnjici u Grey Room-u pijemo fino Ferdinand pivo i rollamo sa Ziggijem. Stižu nam i costume dnb specijal dirty rizzle koje ćemo dijeliti ekipi na našim zabavama. One najbrže očekuju i 7" vinyl memorabili za 14. ročkas i još pokoje iznenađenje.

Vidimo se 19.03. u AKC Medika, a uz nas je i Sasomange Soundsystem, host MC Popay! Sve zvuči da nas očekuje još jedan opasni rođendanski dnb tulum.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop