Skip to main content
  • alt
  • 31.05.2014.

Disco je moje vječno nadahnuće

Na Hidden Stageu ovogodišnjeg INMusic festivala nastupit će i francuski electro producent i DJ Pascal Arbez svima znan pod imenom Vitalic.

 
Vitalic je alter ego Pascala Arbeza, francuskog programera i multiinstrumentalista koji je poznat po svojim kombinacijama žanrova kao što su electro, techno i house, uključujući elemente klasike, rocka, italo-discoa i elektronske muzike sedamdesetih. Prvi album izdao je 1996. godine, a umjetničko ime Vitalic počeo je koristiti 2000. godine. Časopis NME ga je nazvao  “najboljom pojavom koja stiže iz Francuske nakon Daft Punka’”, a kritika njegovu muziku opisuje kao izuzetno zaigranu.  Kako li to zvuči uživo, moći ćete doznati 23. lipnja kada Vitalic nastupa na INMusicu, a povodom čega smo i brzinski porazgovarali s Francuzom i doznali na čemu trenutno radi i što li nam sprema za sam nastup…
 
Koga ili što bi izdvojio kao svoje najveće glazbeno nadahnuće i zašto?
Kad sam bio dijete, disco je bio svugdje te je on zasigurno u velikoj mjeri utjecao na moj zvuk, a tu je elektronika 70-ih i 80-ih. Kasnije sam, naravno, ušao u svijet techna, mahom onog francuskog, te čikaškog housea. Rekao bih kako je disco vječno nadahnuće čak i kad sam u punk ili techno raspoloženju.
{youtube}4XtT8709oyw{/youtube}
 
Electro, tvoj glavni  žanr, imao je uspona i padova tijekom godina – kako vidiš njegovu budućnost?
Electro je uvijek prisutan bez obzira na njegove padove ili uspone. Veoma je teško predvidjeti išta glede glazbe jer ona danas nevjerojatno brzo evoluira. Smatram kako trenutno nema velikih promjena, skokova u bilo kojem žanru jer se uglavnom sve samo ponavlja. Mnogo traka novijeg datuma zvuči kao da su nastale, primjerice, 1995. godine.
{youtube}UK-lGSYKaaM{/youtube}
 
Radiš li trenutno sam na kakvom izdanju, remiksevima…?
Trenutno radim na novome albumu, a uglavnom nakon što izdam album, nemam volje za producirati što drugo neko vrijeme. To je nešto poput uskršnjeg ručka nakon kojeg ne želite otići u all you can eat kineski restoran na večeru. Prije sam bio usredotočen na live nastupe,  sada se želim posvetiti produciranju.
{youtube}NTyHQK4opjM{/youtube}
 
Što spremaš za INMusic festival?
Pokušat ću izmiješati sve žanreve i stilove koje volim te ih posložiti s energijom, a ubacit ću i dašak elektroničke poezije.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2