Skip to main content
  • alt
  • 2.05.2015.

DJ Gumja: “Svako vrijeme ima svoje pluseve i minuse samo ih treba naći.”

 
Veliki slovenski ECO Festival je sve bliže a povodom ove techno bombe se ujedno većeras odvija i riječki promo party u Galileo Baru od desetke nadalje.

Ove godine Eco festival slavi svoju 7. godinu postojanja. Tajanstvene šume, najbolji techno DJ-i iz cijelog svijeta, tisuće posjetitelja i nezaboravni nastupi razlog su zašto je Eco festival našao svoje mjesto na mapi najvećih i najboljih techno festivala, a mi smo popričali s rezidentom festivala DJ Gumjom koji već desetljeće i pol pliva u techno vodama.

alt

 
1. Pojavio si se na sceni davne 2001. Kakve razlike uočavaš kada pogledaš scenu tada i danas? Što se promijenilo, na dobro ili loše?
 
Tada je bilo sve drugačije. Zlatna vremena techna i elektronike ako mene pitate. Nije bilo toliko DJ-eva i organizatora. Svi smo bili kao neka velika familija a danas nije više tako. Ali svako vrijeme ima svoje pluseve i minuse samo ih treba naći.
 
2. Kako si dobio svoju prvu gažu u diskoteci Titanic?
 
Organizator događaja me pozvao ako bi svirao i pomogao pri organizaciji događaja i tako evo mene na prvom line upu. Tada je bio specijalni gost veliki Valentino Kanzyani, pored njega je svirao i tadašnji rezident Ambasade Gavioli – Sputnik, Psiho i drugi. 

alt

 
Ja sam počeo svirati več 1999 godine, ali techno 2001. Svirao sam dance i komercijalu u početku, da sam imao pare za kupiti techno ploče i novu opremu. Tada nije bilo kao danas, da kupiš kompjuter, traktor i sviraš.
 
3. Kada je DJ-ing prerastao u produkciju i smatraš li da je važno prvo sakupiti nešto iskustva da bi krenuo stvarati autorske radove?
 
U početku, kad sam ja počeo, je bila produkcija neki luksus, danas je to nešto sasvim normalno. Ali još mislim, da trebaš imati talent, sreću i neke veze, da postaneš neko u toj množini DJ-a i producenta. 
 
Najbolja škola ti je rad, tako da sada možeš početi raditi produkciju preko raznih tutoriala ili možeš kupiti već spremne rackove na raznim internet trgovinama i tako počinješ sa produkcijom. Ali treba vrijeme, da sve skužiš naravno.
 
4. Koja je tematska i žanrovska razlika “Schranz-Tanz Night ‘i’ Techsturbation ‘večeri u klubu Simfonija?
 
Schranz-Tanz Night je hard techno/schranz serija, Techsturbation je hardgroove, malo tvrđi techno no što je danas in. Ove godine ću napustiti klub Simfoniju. Poslijednji event koju ću raditi biti će u petak, 19.6.2015 kada će u goste doći talijanka Deborah De Luca i AT Project. Više inormacija ovdje.
{youtube}r0XPBxOubA4{/youtube}
 
5. Kako si došao do rezidenture na genijalnom ECO festivalu i što si si uzeo kao osobnu misiju ove važne pozicije? Što pripremaš za riječki Road to Eco promo party 2. svibnja?
 
Od početka sviram na ECO Festivalu i podržavam ovaj odličan i jedini techno festival u Sloveniji a rezidenciju su mi dodijelili 2013. godine. Cijeli festival je bio baziran na malo bržem technu, onog techna što nema više puno, tako, da ja samo sviram ono što uvijek sviram (hardgroove techno) i tako promoviram ovaj festival i izvan granice. Naravno, bez jakih poznatih techno headlinera ne ide, ali čini mi se da je line up festivala svake godine sve jači i jači i da nudi svima nešto (techno, hardgroove i hard techno). I tako će biti i ove godine, već čekam ovo ludilo.
 
U subotu se pripremite na hardgroove bombe, bit će puno energije i drajva.
 
6. Wild Card pitanje: kakav je osjećaj biti ti?
 
Zajebano hehe
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2