Skip to main content
  • Loco Dice
  • 1.10.2010.

Intervju: Loco Dice (D)

Rođen u Tunisu, a odrastao u njemačkom Düsseldorfu gdje je započeo svoj glazbeni put, Loco Dice  svoju karijeru pokreće kao hip-hop MC i DJ. Nakon nekog vremena okrenuo se technu i houseu. 2008. za njega je bila vrlo uspješna posebice a to potvrđuje i ljestvica na Resident Advisor Top 100 gdje je osvojio 17. mjesto. Izdavačka kuća NRK Music je odabrala Dicea za premijerno izdanje nove kompilacijske serije "The Lab".

Piše: 

Naslovna foto

Loco Dice

Digitalna glazba promjenila je svijet. Kako je utjecala na tebe?Prva dobra stvar je količina glazbe koju dobivam, preslušavam i puštam. Daje mi mogućnost da čujem mlade producente, razvije svoje vještine i implementiram tu tehnologiju u svoj set. Digitalna glazba DJ-ima omogućuje da probiju granice sviranja, te više nismo ograničeni jednom tehnikom kao prijašnjih godina.

Osim glazbe, digitalni svijet svuda je oko nas. Posebice socijalne mreže i komunikacija putem njih. Kako se ti ponašaš u ovoj situaciji javno i privatno?
Digitala je promjenila život uopće jer imamo pristup većem broju informacija i one nam dolaze nikad brže. Ali kada sam offline moj privatni svijet je drukčiji i on se nije promjenio dolaskom suvremene tehnologije.

Što donosiš kući s nastupa, a što misliš da publika odnosi s tvojih partija?
Nadam se da na partyu svi provedu dobro vrime slušajući iste ritmove. Neki se smiju, plešu ili zaljubljuju. Kući uvijek ponesem zadovoljstvo i nekakvu satisfakciju da sam učinio dobro djelo.

Glazbena scena konstantno proizvodi nove žanrove. Jeli nam možeš reći kojem pravcu sada ti pripadaš?
Prezentiraju me u svijetu kao minimal DJ-a i još uvijek puštam taj stil. Ponekad sviram i malo housea u svom setu. Živim s tom glazbom i osjećam je. Kad ste u tom elementu nije bitna glazbena podjela.

Ibiza. Što misliš da ovaj otok čini tako posebnim?
Postoji mnogo priča i individualnih zapažanja koje se odnose na Ibizu. To je stari otok, magično mjesto s lijepom prirodom a toplim ljudima. Nije lako opisati riječima. Jednostavno treba doći vidjeti i osjetiti to mjesto.

Što bi radio da nisi glazbenik?
Pokušao oboriti Ronaldov rekord na svjetskom prvenstvu i otvorio bi lijepi restoran.
 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2