Skip to main content
  • paolo barbato
  • 9.07.2010.

Intervju: Paolo Barbato (I)

Nedavno je proslavio preko 25 godina karijera u Hrvatsku se rado vraća jer ga tu vežu posebne uspomene. Pred nastup u vodičkoj Haciendi popričali smo malo s Paolo Barbatom.

Piše: 

Naslovna foto

Paolo Barbato

DJ karijera traje Vam već više od 25 godina. Kako ste uspjeli tako dugo izdržati i što Vas uvijek gura naprijed?
Preživljavati trendove nije rezultat marketinške strategije. Kada glazba inpirira moj život iz dana u dan to više nije pitanje izbora, to je način na koji se zasniva život. Ovo je ono što radim najbolje a kada ste inspirirani strašću sve ostalo ide samo po sebi.

Rado ste slušan gost u Hrvatskoj. Kako je nastala ta uzajamna komunikacija s hrvatskom publikom?
Iskreno svaki put kad dođem u Hrvatsku osjećam se kao kod kuće. Ova zemlja ostala mi je u srcu od malena. Moj otac je često putovao u HR zbog svog posla a ja sam tamo ljetovao duž cijele obale. Konačno i zaljubljen sam u djevojku hrvatske krvi iako ona nikada tu nije živjela. Čudno zar ne?

Imate li nekih neostvarenih želja?
 Pomalo sam stidljiv, volim ostati tajanstven dok se nešto ne ostvari 😉

Kojim glazbenim stilovima prolazi Vaš DJ set?
Više se ne brinem za glazbene stilove. Odabirem uratke koji mi daju dobar osjećaj a nikad ne zaboravljam ubaciti i neke dobre house produkcije iz prošlosti samo da zadržim sve na nivou.

Je li digitalna tehnologija pokvarila ili poboljšala DJ scenu? Da li ste ljubitelj puštanja na gramofonima ili CD playeru?
Tehnologija zasigurno pomaže DJ-ingu, ostavljajući nam pritom više mjesta za kreativnost ali uvijek ostaje onaj osjećaj da vinyl ti može dati nešto šta ne možete okusiti današnjom tehnologijom niti se takvo nešto može naučiti tutorialom na Youtubeu.

Koji su Vam događaji u Hrvatskoj ostali u posebnom sjećanju?
Valkana Beach  1999 (Medulin Pula)

Je li to zbog dobrih vibracija, lijepih žena ili osobne satisfakcije?
Postaje se DJ zbog svih ovih stvari ali što stvara razliku i kvalitetu među glazbenicima je ono ćemu ćete dati najviše pažnje.

Vidite li sebe još dugo u DJ poslu ili planirate drukčiju budućnost?
Možda za 10 godina ću sjediti na plaži i chillati, ali uvijek ću svirati dobru glazbu. Jon San Trinxa mi je pomogao u stvaranju ove filozofije 😉

 
Bavite li se i dalje produkcijom. Bilo bi nam interesantno ako s nama možete podijeliti neke Vaše buduće radove?
Moji planovi su aktualni projekti: suradnja s nekoliko etiketa iznimne kvalitet na sceni kao što su Purple Music, Hed Kandi, Ministry Of Sound, Peppermint Jam, 1980 Recordings. Svaki se posebno razlikuje ali imaju istu strast, a to je da se glazba mora mijenjati iznutra i zabavljati vašu dušu.
Jako sam ponosan na izdanje “Burn Baby Burn (Disco Inferno)” koje je izašlo prije nekoliko dana u suradnji s Keith Thompsonom, sjajnim vokalom s američke house scene. Ovaj projekt u svijetu poznat kao The Trammps – Disco Inferno 1976 a realiziran je za Purple Music u 11 različitih verzija
U međuvremenu radim na remixu za Ministry of Sound single In the meantime, I’m working on a remix for Ministry Of Sound, the last single “Example – Kickstarts” koji je došao na treće mjesto britanskih top ljestvica.

Da li nam možete sastaviti trenutačnu playlistu ili pak ako je to problem, svojih 5 trenutno omiljenih produkcija koje češće vrtite?
Michel De Hey – Vodka (Coyu & Imbernon Remix) [Hey!Records]
Sermantology – The Weather (Youri Donatz & Franky Rizardo Remix) [Flamingo Records]
Audiojack – Strenght In Numbers (Original Mix) [Gruuv]
WestBoy – Michelle’s Song (Pirupa & Pigi Remix) [Suara]
Nelski – Body Pop (Original Mix) [Rising Music]

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2