Skip to main content
  • alt
  • 1.05.2014.

Jedva čekam vratiti se

Nema li vam do hard techna, tada nema da vas nema na partyju na kojem će zasvirati brazilska dama teškog zvuka Candy Cox. Pravim imenom Carolina Osorio, Candy Cox je kao vrlo  mlada razvila  interes za razne glazbene pravce, od klasike pa do gabbe,  a 1999. godine zaljubila se u techno i ta ljubav s godinama samo raste.

 
Njeni moćni setovi, puni energije i zanimljivih mikseva, u vrlo kratkom vremenu učinili su je poznatom DJ-icom. Candy Cox u Zagreb stiže po drugi put u svojoj karijeri te će ove subote zasvirati u Depo Klubu te smo tim povodom porazgovarali s njom.
 
Kada si započela DJ-irati i kako je prošla tvoja prva gaža?
Zdravo, veliko je zadovoljstvo malo porazgovarati s vama! Započela sam još u 2005. godini, prvu pak sam gažu imala na partyju  povodom obljetnice radio emisije koja se emitirala onomad u mom rodnom gradu Cutiribi. Party je bio u Stereo Pubu, malom i sjajnom undeground klubu kampo sam skoro svakog vikenda sa svojim prijateljima išla slušati techno i druge stilove elektronske glazbe.
Bilo je stvarno lijepo, bila sam pomalo nervozna jer ipoak mi je to bio prvi javni nastup, ali prošlo je i više nego odlično. Došli su me podržati svi moji prijatelji, a najbolje od svega je bilo i to što je došao i moj otac. Bilo je nevjerojatno vidjeti ga kako pleše među gomilom i tako je ta noć postala još posebnijom negoli je bila.
{youtube}dFcfck3hRB0{/youtube}
 
Što ili tko su tvoji najveći glazbeni utjecaji?
Imam podugačak popis glazbenih utjecaja…hehehe… U glazbi sam cijeli život, još od malih nogu. Moji su roditelji slušali raznovrsnu glazbu i mnogo toga dugujem njima. Nadahnjuje me klasična glazba koju obožavam, jazz, blues pa čak i ekstremniji zvukovi kao što je heavy metal i slično.
Što se tiče elektronske glazbe, moji su uzori Carl Cox, Jeff Mills, The Prodigy, The Chemical Brothers, Technotronic, Dj Godfather, Glenn Wilson, Kraftwerk, Detroit Techno Militia, Jay Hannan, Dj Patife i mnogi, mnogi drugi… Tu su i Madonna, Michael Jackson, The Beatles, Queen, Diana Ross, The Cure, George Michael, Culture Club, Janis Joplin, The Doors, Bob Marley, Donna Summer, David Bowie, Run DMC, Nirvana, Metallica, Beastie Boys, ACDC, Sex Pistols, The Ramones, Iron Maiden te brojni izvrsni brazilski glazbenici kao što  su Tom Jobim, Vinicius de Moraes, Elis Regina, Mutantes, Novos Baianos… Nasumce nabrojah imena jer listi nema kraja… 
{youtube}IIEUw9SuLP0{/youtube}
 
Što si pripremila za sve rejvere u Zagrebu?
Pripremih veoma poseban set za moje drage Hrvate ove subote. Svirat ću neke nove trake koje su zaista bombe na plesnome podiju, a ubacit ću i pokoju staru traku koje se ne miču s mojeg popisa favorita. Nadam se kako je Depo Klub spreman za veselu ekipu koja neće moći prestati plesati. Bit će divno vratiti u Zagreb. Prvi put kad sam bila, bilo je odlično i jedva čekam vratiti se. Partijaneri tamo su neki od najsretnijih i najuzbuđenijih za koje sam imala priliku svirati. Volim vas! Sačuvajte taj osjećaj! I vidimo se ove subote.
{youtube}WDSwtY1AO_Y{/youtube}
 
Kako biste i vi bili dio vesele ekipe, trima najbržima komentatorima dijelimo upad za party s našom sugovornicom, a tu je i domaća postava DJ-eva u sastavu Blurix, Flame, Leon B i Teychee. Znajte kako je donacija do ponoći 40 kuna, a nakon 60 kuna.
 
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2