Skip to main content
  • alt
  • 14.07.2014.

Morate biti na pravome mjestu u pravo vrijeme

Primoštenska Aurora ovog četvrtka kreće sa svojom sezonom partyja, a za sam početak u goste dovodi švicarskog producenta i DJ-a, DJ Antoinea.

 
Pravim imenom Antoine Konrad, DJ Antoine aktivan je na sceni od 1995. godine kada je otvorio vlastiti klub, a nekoliko godina kasnije pokrenuo je i vlastiti label Houseworks s dugogodišnjim studijskim partnerom Mad Markom. Tvorac je hitova kao što su “Ma Cherrie”, ‘Welcome to St. Tropez’, ‘Bella Vita’ i ‘Light it Up’, prodao je više od 3 milijuna izdanja, a u razgovoru povodom skorašnjeg gostovanja otkrio nam je s kime bi rado surađivao, kakva je švicarska scena…
 
Kako je bilo na samim počecima tvoje DJ i producentske karijere, da li je bilo lako probiti se na međunarodnu scenu ili je iza tebe trnovit put?
Već kao tinejdžer sam znao da sam ovisan o glazbi. Počeo sam puštati na školskim tulumima i tada sam vidio kako se ljudima sviđa to što sviram. Nakon što sam završio sa svojim školovanjem na poslovnoj školi, pokrenuo sam vlastitu tvrtku osnivajući klub House Cafe, bavio se DJ-iranjem i produkcijom, a osnovao sam i vlastiti label. Uvijek je to bio i bit će težak posao u koji se ulažu brojni sati života. Morate zaista vjerovati u sebe, biti pouzdan i ustrajati na ostvarivanju svojih ciljeva. Prvi velik uspjeh postigao sam singlom “This Time”, a zatim i sa singlovima kao što “Welcome To St. Tropez”, “Ma Chérie” i “Bella Vita”. Ali dotada sam već radio 15 godina kao DJ i producent.
{youtube}70VhvQ3D7e4{/youtube}
 
Nema baš mnogo znanih švicarskih producenata, kakva je tamošnja scena?
Ima popriličan broj odličnih švicarskih producenata, ali teško se probiti na međunarodnu scene. Morate biti na pravome mjestu u pravo vrijeme i to s pravom trakom na pravome labelu. Uvjeti na švicarskoj sceni nisu povoljni, brojni se klubovi zatvaraju i tek ih je nekoliko dobrih opstalo na životu. 
{youtube}FGAyjfwK-wI{/youtube}
 
Što te nadahnjuje prilikom produciranja?
Nadahnuća dobivam tijekom  putovanja svijetom kada istražujem različite zemlje i  njihove glazbene kulture. Ali ne možete ciljano biti kreativno, sve ovisi o danu. Najvažnije je  osloboditi svoj um od drugih projekata ili misli i posvetiti se glazbi.
{youtube}ksP-KooXB4o{/youtube}
 
Postoji li netko s kime bi rado surađivao, ali ti još nije pošlo za rukom?
Brojni su ti s kojima bih rado surađivao, primjerice, rado bih radio s Katy Perry i Chrisom Martinom iz Coldplaya.
{youtube}Z5A74FfuXeM{/youtube}
 
Za nekoliko dana nastupaš u Aurori, što si im pripremio?
Hrvatski partijaneri se trebaju pripremiti za nezaboravnu noć vrućih zvukova, izvrsnog raspoloženja i ono što je najbitnije – mnoštvo novih traka. Mad Mark, moj studijski partner, i ja upravo završavamo moj novi album”DJ Antoine – We Are The Party” koji će svjetlo dana ugledati 29. kolovoza. Napravili smo mnogo različitih traka, od ljetnih osvježavajućih do onih žešćih ritmova. Pripremite se na iznenađenja!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2