Skip to main content

Nicky Romero: Ostani vjeran sebi i nikad ne odustaj!

U žiži treštanja EXIT-ovih pozornica na stage izlazi i globalni jahač pulteva Nicky Romero. 9. srpnja će Dance Arenu tako preuzeti zvuci uzgojeni na plodnoj podlozi amsterdamskih podruma zvuka.

 
Desetljeće aktivnog sudjelovanja na sceni u multifunkcionalnoj ulozi DJ-a, producenta i glave golemog Protocol Recordingsa, postavila su Nickyja kao jednog od najprepoznatljivijih imena koja se izgovaraju u klubovima i na festivalskim pozornicama, a danas smo ovdje kako bismo podijelili šaku priča, planova, sjećanja i pouka iz našeg osobnog razgovora s gospodinom Romerom. Pa sjedni, raskomoti se i izvoli!

 
1. Lijepi pozdrav Nicky i dobrodošao na ove stranice. Odrastao si gledajući scenu jednoga od najmuzikalnijih gradova svijeta. Koje je bilo tvoje osobno iskustvo amsterdamske scene prije no što si postao dio globalnog partenona?
 
Teško je prosuditi jer nisam poznavao ništa drugačije! 🙂 No pretpostavljam da će odrastanje u zemlji s tako golemom elektroničkom scenom utjecati na tebe. Glazba je oduvijek bila moja strast, ali mislim da je to to sam bio okružen s toliko odličnih DJ-a zaista otvorilo oči prema ovome svijetu i natjeralo me da shvatim da zaista želim biti njegov dio.
 
2. Koji su bili najveći utjecaju koji su oblikovali zvuk koji stvaraš danas i kojom logikom biraš trake koje će se izdati na Protocol Recordingsu? Tražiš li jedan sasvim specifičan zvuk?
 
Iako do određene mjere trebamo traku koja će se uklopiti u Protocol Recordings zvuk, jedna od najistaknutijih stvari koje tražimo je upravo netko tko ima svoj vlastiti distinktivni stil. Konkurencija postaje sve žešća i žešća kako vrijeme odmiče i kako sve više ljudi ulazi u glazbu, pa je po meni zaista važno da novi DJ-i  imaju stvarnu strast i stil kojemu će ostati vjerni.

 
3. Kako bi sam opisao svoj stil?
 
Temeljim ga na melodijama i odličnim vokalima!
 
4. Koji je najvažniji potez koji si do sada povukao u karijeri?
 
Wow, ovo je teško pitanje. Mislim da bi podizanje Protocol Recordingsa definitivno bilo jedno od mojih najvećih postignuća. Započeo sam ga jer sam sam želio imati kontrolu nad svojim izdanjima i kao platformu na kojoj ću moći otkrivati nove talente.
 
5. Surađivao si s nekima sa samog vrha glazbenog biznisa do sada. Za koju suradnju još nosiš goreću želju? Koje bi bilo ostvarenje sna? Kako dalje vidiš svoju karijeru i što nam pripremaš za ljeto?
 
Volio bih raditi s Coldplayem. Što se tiče ljeta i dalje, biti će podosta turneja i neki novi releasovi su u planu.
 
6. Jesi li ikada prije svirao za balkansku publiku? Što možemo očekivati na Exit festivalu u Srbiji u srpnju? Osjećaš li se ugodnije na velikim pozornicama, zatvoren u studio ili je pak nemoguće odabrati? Kakav je osjećaj kada tisuće i tisuće stopala plešu na nešto što si ti stvorio?
 
Donosim mnogo sjajnih traka! Da budem iskren nemoguće je odabrati. Živim za oboje i za mene idu ruku pod ruku. Producentski dio mene uvijek svrbi da budem u studiju i stvaram i zatim moja DJ strana razmišlja o tome koliko će biti fantastično popeti se na pozornicu i pustiti stvar live! Zaista ne postoji bolji osjećaj.
{youtube}tIh_2jtJeMw{/youtube}
 
7. Wild Card pitanje: Da moraš destilirati sve što si do sada naučio koji bi bio najbolji savjet koji možeš dati?
 
Ostani vjeran sebi i nikad ne odustaj!
 
I tako kako se ljeto bliži, kako padaju slojevi odjeće, srca i želje imaju više mjesta da bujaju pod toplim suncem. Exit Avantura tako dolazi s čitavim naramcima zvuka pa ćeš podno bine skeleton tresti na Exit Avanturi uz:
 
The Prodigy, Bastille, Davida Guettu, Ellie Goulding, George Clintona & Parliament Funkadelica, Hurts, The Vaccines, Wiz Khalifu, Dimitri Vegasa & Like Mikea, Jeffa Millsa, Lost Frequencies, Richiea Hawtina, Robina Schulza, Sister Bliss – Faithless Dj set, Stereo MCs, Stormzyja, Tinariwen, Black Coffeeja, Davea Clarkea, Hot Since 82, Jackmastera, Marca Carolu, Ninu Kraviz, Solomuna, Andy C-a, Goldiea, Shy feat. Stamina MC, Sigma DJ set, Sub Focus & ID, Wilkinson DJ set, Zomboya, Antigone, Dashu Rush, Disciples, Hernana Cattanea b2b Henry Saiza, Jamesa Zabielu, Mind Against, Modestep – DJ set, Moritza von Oswalda, Rebolleda, The Hackera, Tommy Four Seven i mnoge druge.
 
Pješčani sat curi i simultano se otkrivati nova imena, a da ne bi izvisio grcajući u krokodilskim suzama na domaćim ulicama jer nemaš kako do lokacije, KS je tu s party busom koji te fura prema odredištu, Polazimo iz Zagreba, a sve što ti treba je da si spakiraš malo kondicije i srca. Baci oko tko, što gdje i kada baš ovdje! Sretan vam bio ponedjeljak dragi naši!
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop