Skip to main content
  • 22.04.2016.

Oliver Koletzki: Ostajem pet dana. Zaista se veselim tome što ću čuti Dixona, Setha i Ricarda.

Pet dana i pet noći ludila na pijesku Zrća i ove godine donosi festival koji stoji u globalnom ceneru najboljih, Sonus.

 
Od 21. do 25. kolovoza preko 10 tisuća partijanera potegnut će iz svih zakutaka svijeta ne bi li protresli meso u Papayi, Kalypsu i Aquariusu uz 60 međunarodnih imena i ekipom koja domaće vatre drži upaljenima. S nama je u party kruni Jadrana ujedno i Oliver Koletzki s kojim smo popričali u svezi glede svega i svačega, planova, iskustava, i dugog toplog ljeta pred nama. Zavali se i uživaj!

 
1. Bok Oliver, gdje se sada trenutno nalaziš u svijetu?
 
Trenutno sam na sjevernom otoku Novog Zelanda i sviram na malom hippie festivalu imena Shipwrecked.
 
2. Kakva ti je do sada bila 2016.?
 
Bila je fantastična. Živim mješavinu odmora i turneja od prvog tjedna siječnja. Tailand, Bali, Australija, Novi Zeland i tada nazad u Njemačku. Život je dobar prema meni.

 
3. Tvoje posljednje izdanje "Black Walls " EP je suradnja s umjetnikom s tvog vlastitog labela Nikom Schwindom. Kako je došlo do stvaranja ovog projekta?
 
Dobri smo prijatelji već preko 10 godina i imamo isti ukus i razumijevanje glazbe. Želio sam započeti novi, više na techno nastrojeni, live act gdje sve melodije mogu izvoditi uživo na stageu. Tako sam zamolio Nicoa da mi pomogne i producirali smo prvu stvar prije dvije godine.
 
4. Koliko je različit ili sličan bio proces produkcije za "Black Walls" od prethodnih solo projekata?
 
Produciramo u Nikovom studiju uz Ableton tako da je ovo velika razlika jer ja radim s Cubaseom već 25 godina. Ali kada se radi o idejama i kreativnosti tu smo savršen team s konstantnim flowom.
{youtube}G7TP91EBA64{/youtube}
 
5. Imaš li ikakve planove za solo izdanja ove godine? Kakav kreativni put imaš na umu?
 
Počeo sam raditi na svom šestom solo albumu koji će biti izdan u proljeće 2017. Mislim da će ovaj biti mnogo mističniji i mračniji od ostalih. Također, u planu je čitav album s Nicom.

 
6. Čestitamo na 10 godina Still vor Talenta! Jesu li u planu neki nadolazeći projekti koje bi mogao podijeliti s nama?
 
Hvala vam! Naša rođendanska kompilacija izašla je 1. travnja s 25 ekskluzivnih traka svih naših umjetnika.
 
7. Ove godine imaš na repertoaru zaredane neke sjajne festivale uključujući i Sonus Festival na Zrću u Hrvatskoj, koje je prekrasna lokacija. Jesi li uzbuđen?
 
Naravno. Samo sam jednom do sada svirao tamo i bilo je fantastilno. Prekrasne plaže i ekipa koja zna kako se partija.

 
8. Lineup izgleda sjajno s tobom, Sethom Troxlerom, Apolloniom… Misliš li da ćeš i sam uhvatiti koji set dok si tamo?
 
Svakako. Ostajem pet dana. Zaista se veselim tome što ću čuti Dixona, Setha i Ricarda.
 
9. Koja je najljepša lokacija na kojoj si ikada svirao?
 
Prije nekoliko tjedana sam svirao duboko u džungli u Byron Bayu u Australiji. To je bilo impresivno i inspirativno. Baš kao i Rainbow Serpent festival tjedan prije toga.
 
10. I za kraj, kako ostaješ inpiriran i opušten balansiraući vlastitu galzbu, suradnje i vođenje biznisa?

 
DJ sam već 23 godine. Posljednjih 10 godina sviram po 150 showova godišnje. Posljednje godine sam napokon krenuo mijenjati nešto i uzeo mnogo više slobodnih vikenda i blagdana. Od tada imam dobru i zdravu ravnotežu.

Ulaznice za ex Yu regiju po iznimno povoljnim cijenama (440 kn) potražite na https://www.croatia-tickets.com/en/event/sonus-festival-2016
 
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2