Skip to main content
  • alt
  • 3.08.2015.

Paul Oakenfold: Mislim da je bitno ostati aktualan, na samoj oštrici i stvarati nove prilike

Čovjek koji je dva puta sjedio među nominiranima za Grammy, jednako toliko puta ponio titulu najboljeg DJ-a svijeta i surađivao s divovima globalne glazbene scene, slijeće na splitsko tlo.

 
Bačvice će se 6. kolovoza na Split Beach festivalu tresti uz zvuke britanskog elektroničkog plemstva. Ravno s floorova najvećih svjetskih podija stiže nam Paul Oakenfold, kojem ujedno zahvaljujemo što je uzeo nekoliko trenutaka kako bi popričao s nama. 

alt

 
 
1. Bio si upleten u sve od hip-hopa, preko britanske dance kulture, pa sve do eksplozije balearskog zvuka? Što slijediš kroz žanrove? Što te vodi?
 
Mislim da je bitno ostati aktualan, na samoj oštrici i stvarati nove prilike. Od dana kada sam u dobra stara vremena otišao na Ibizu i započeo rezidenciju u Pachi, pa sve do rezidencije u Vegasu 2008. i izgradnje globalnog radio showa s 22 milijuna slušatelja. Sve ove komponente su ključne kako bi ostali ispred krivulje.
{youtube}piKBnmIadoA{/youtube}
 
2. Kako si se bacio u filmsku glazbu i završio tako da stvaraš soundtrack block bustera Swordfish? Po čemu se zvuk prikladan za film razlikuje od onoga koji ćeš pustiti na festivalu ili u klubu?
 
Nakon Swordfisha sam radio još mnogo glazbe za filmove i video igre. Potpuno je drugačije od rada na vlastitom albumu ili DJ-inga na festivalima. Glazba se piše da odgovara točkama u scenama filma.
 
3. Bio si jedan od odgovornih za širenje Balearskog zvuka. Što je bilo tako različito na Ibizi kada si prvi puta stupio nogom na ono što će u narednim godinama postati jedno od rajskih mjesta dance glazbe? Što je njihov zvuk izdvajalo od ostalih?

alt

 
Ibiza je za mene bila vrlo posebno mjesto. Kao što sam spomenuo u prvom odgovoru imao sam dvije velike rezidencije na otoku, u Creamu i Paschi, koje su promijenile krajolik. Ovo je važan dio onoga što se događa na otoku. Ove godine sviram u Privilegeu i Spaceu.
 
4. Koja je bila središnja ideja iza Perfecto Recordsa? Koja je bila misija i misliš li da je ispunjavaš danas? 
 
Ideja je bila objavljivati materijal koji će biti zanimljiv clubberima diljem svijeta. Do sada smo bili vrlo uspješni i prodali preko 10 milijuna ploča.
 
5. Ove godine Perfecto slavi 25. rođendan? Koji su neki od najponosnijih trenutaka s labelom i evenata koje ste postavili tijekom godina?
 
Planiramo 25 godina proslaviti izdavanjem albuma, proma i showovima diljem svijeta. Turneja se za sada odvija sjajno.
 
6. Što planiraš za plesače u Splitu u kolovozu?
 
Na gaži u Splitu ću puštati novu glazbu s novog albuma “Popkiller” i hrpu traka s Perfectova albuma za 25. godišnjicu.
{youtube}xu2sV-K_d2o{/youtube}
 
7. Do sada si bio u Vodicama i na Hvaru. Što misliš o hrvatskoj publici?
 
Mislim da je hrvatska publika fantastična i ovo je jedno od mojih omiljenih mjesta za svirke u Europi.
 
8. Wild Card pitanje: Eden Ehbez je napisao ” Najvažnija stvar koju ćeš ikada naučiti je kako voljeti i biti voljen nazad” – Što ti misliš koja je najvažnija stvar za naučiti na ovom planetu.
 
Obitelj i prijatelji su najvažnija stvar na planetu i važno je tretirati druge onako kako bi sam volio biti tretiran.
 
 
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk