Skip to main content
  • pete dux

Pete Dux: Ovo je zatišje pred buru

Večeras u Sirupu, domaći DJ, producent i osnivač UES-a Pete Dux, slavi rođendan. Na rođendansku zabavu je pozvao Valentina Kanzynija, Arszenika i Zera da bude ludo za DJ pultom, ali još luđe na plesnom podiju.

Piše: 

Naslovna foto

Pete Dux

Prije nego se uputite na rođendanski tulum saznajte što slavljenik zbori o UES-u, razlici između scene i industrije i što savjetuje mladim DJ-ima.

Da krenemo odmah s početka UES-a. Sjećam se kada ste napravili prvi event forumi su gorili od diskusija i komentara. Dio ekipe je bio oduševljen, a dio je bio pun negativnih kritika. Na neki način dočekani ste na nož, a sam event bio je uspješan i gosti su se dobro proveli. Mozeš li molim te malo ispričati kako je to sve počelo te kako si se osjećao prije eventa, za vrijeme i poslje?

Počeli smo doslovno od nule. Mislim da u početku nismo bili ni svjesni u šta se upuštamo.
Imali smo ideju i želju da pokrenemo i napravimo nešto što smo smatrali da je tada sve više nedostajalo gradu Zagrebu. Poprilično dugo smo to sve pripremali i planirali,  sjecam se da je proslo dosta vremena dok nije sve krenulo u realizaciju. Osjećao sam se kao i svatko drugi tko je pod velikim stresom. Imali smo pritisak sa svih strana znali smo da puno riskiramo. Najveća nagrada bila nam je kad smo vidjeli pun floor rasplesanih i veselih ljudi. Poslije nam nije ništa drugo preostalo nego da ponovimo, ali naravno još bolje.
{youtube}VjrTQoFckGE{/youtube}

Slobodan sam reći da se UES pojavio kao brand koji je radio stvari jako profesionalno, te se nije opterećivao povijesti nego kvalitetnom produkcijom i time da se dobro ljudi provedu. Možes li reći koja je bila misao vodilja UES partija?

Prvotna misao vodilja bila nam je u suštini zabava uz kvalitetnu izvedbu samog eventa. No danas imamo malo širi pogled i kompleksniji pristup svemu. Vođeni smo time da zabavimo ljude, ali ujedno da ih i podučimo jer smatramo da možemo utjecati na mnoge i na mnogo toga ovakvom platformom. Sama ta pomisao da možemo napraviti nešto više i doprinjeti nečemu vodilja nam je u svemu ovom što radimo i u što vjerujemo.
 
U zadnjih par godina volim izbjegavati riječ scena, a upotrebljavati riječ industrija..kakvi su tvoji pogledi na komparaciju ta dva pojma?

Scena kao takva još postoji tu negdje, nešto se događa. S obzirom na teško razdoblje u kojem se nalazimo trebamo bit zadovoljni. Promjene uvijek donose trenutni pad i stagnaciju dok ne dođe sve na svoje. Povijest se uvijek ponavlja i vjerujem da je ovo samo zatišje pred buru, treba biti samo strpljiv i uporan. Pojam industrije najbolje je izražen u Hrvatskoj u ljetnoj sezoni. Time smatram da se stvara kriva percepcija i neralna slika onog što se uistinu događa kod nas.
{youtube}wMgP8X2sDj0{/youtube}

Ima li UES uzore u starim party brandovima u Hrvatskoj i koji su, te imate li neki uzor izvan granica Hrvatske?

Ne bih koristio pojam uzora jer mi to zvuči u poslovnom smislu kao pokušaj kopiranja. Uzori trebaju onima koji su nesigurni u sebe i koji zapravo nemaju vlastitu ideju nego crpe ideje iz tuđe kreativnosti i inovativnosti. Svatko od nas može napravit sve, može napravit bolje od samog sebe ovisno o vremenu, mogućnostima i angažmanu.
Naravno cijenim i sviđa mi se rad mnogih naših domaćih promotora/organizatora kako manjih tako i onih većih. Staro ili novo sasvim nebitno, samo da je dobro i kvalitetno to je najbitnije.

Glazbeno s kojom bi pjesmom opisao UES, te u 5 riječi kako bi opisao taj sound?
{youtube}8RaVK1TI0SU{/youtube}

Smisleno, dinamično, moćno, energično i zvučno

Obzirom da UES radi partije na kojima bi mnogi mladi DJ-i rado svirali, koja je tvoja poruka njima što da rade kako bi podigli svoj DJ profil?

Dovoljno je da budu svoji, da imaju priču i da ne padnu pod utjecaj trendova.
 
U petak slavimo tvoj roćkas, što nas očekuje osim dobre mjuze?

Zabava zabava zabava 
 

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2