Skip to main content
  • alt
  • 12.12.2014.

Rad, rad, rad… padneš, naučiš nešto, počneš iznova bolji i ponoviš

Sutra će se riječki Stereo klub tresti pod vještim prstima Dosema. Već gotovo pet godina izdaje house i techno bombe na etiketama kao što su SINO, Carl Coxov – Intec, Tronic, Suara, Break New Soil…

 
Probio se na scenu izdavanjem hita koji od 2008. izaziva valove entuzijazma na podiju, "Silent Drop" a na riječko tlo nam stiže u sklopu promocije novog albuma "City Cuts" koji su uslijedili nakon solo EP- ja kao što su "Parallel" i " Origin".
 
Tik-tak, trinaesti (za dan fulani petak) samo što nije i uoči nastupa popričali smo s gospodinom Dosemom koji si je ljubazno uzeo nekoliko minuta da podijeli s nama neke sitnice. Pa da ne duljimo: 
 
Gospodine Dosem dobro došli u naš mali kutak pod suncem i lijepi pozdrav od svih nas sa Scene i naših čitatelja. Voljeli bismo ti postaviti nekoliko pitanja uoči riječkog giga.
 
1. Možeš li se prisjetiti trenutka kada si odlučio da će glazba biti tvoj život?
 
Da, mislim da je to bilo oko 2003…. prvi puta kada sam posjetio Sónar festival. Već sam se bavio elektroničkom glazbom, produkcijom i vrtio na partijima, ali toga dana sve se promijenilo jer sam odlučio da ću podići sve na novu razinu, prestati čekati i početi djelovati kako bi urezao vlastiti put.
 
2. "Silent Drop" je bila traka koja je za tebe započela sve ovo. Koja je priča iza nje i jesi li ikada mislio da će odjeknuti scenom ovako jako kako jest?
 
MIslim da su dvije pjesme koje su sve započele bile "Beach Kisses" i "Silent Drop". Različite trake, ali producirane u istom periodu. Obje se bave emocionalnim pitanjima vezanim uz ljubav, slamanje srca, nadu i nostalgiju. Kada sam ih dovršio odmah sam znao da su posebne. To su dvije vrlo iskrene trake.
{youtube}B35QrC3DTk0{/youtube}
 
3. Naravno treba postojati pokoji onaj "sreća" i " na pravom mjestu u pravo vrijeme" trenutak, ali koju karakternu osobinu ti osobno smatraš najvažnijom za uspjeh?
 
U temelju svodi se na ovu petlju: Rad, rad, rad… padneš, naučiš nešto, počneš iznova bolji i ponoviš. Da, talent i sreća se također broje no treba otvoriti vrata kako bi sreća mogla ući. I mislim da su svi za nešto talentirani…. samo moraš pronaći ono u čemu si dobar i razviti to.
 
4. Koji glazbenici su obikovali tvoj stil i tko je po tebi najutjecajnija figura elektroničke glazbe danas?
 
Ima ih mnogo: Chemical Brothers, Underworld, Orbital, Alexander Kowalski, Joris Voorn, Luomo, Carl Craig… također imam golemo poštovanje prema Laurentu Garnieru i Carlu Coxu, moja dva apsolutno najdraža DJ-a.

alt

 
5. Koje su nove stvari na horizontu i čemu se imamo veseliti u 2015.?
 
Uskoro ću izdati remix za Umeka & Mikea Valea i za slijedeću godinu pripremam suradnje s Markom Knightom i Rogerom Sanchezom.
 
6. Što ćeš ponuditi ljubiteljima glazbe u Stero klubu 13. prosinca i planiraš li setove detaljno unaprijed ili slijediš flow prostorije?
 
Uvijek slijedim flow prostorije. Sviđa mi se to. Mislim da je to jedna od magičnih stvari koju možeš napraviti ako si DJ… surfati na valu trenutka. U setovima obično miješam techno i house svih vrsta, ponekad više okrenuti groveu, ponekad nešto melodičniji.
 
7. Wild Card Question: Što te inspirira?
 
 Sve.

Zahvaljujemo Dosemu i već laštimo cipelice za Stereo. Biti će sjajno i svi koji ste se igrali s nama bacite oko oko podne ide li karta vama!

 




brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk