Skip to main content
  • glas ne žice

Sigurno će vam se dopasti naš fazon

Njih je sedmero i na glasu su kao ekipa koja jamči dobru igranku, a nedavno su privukli pažnju cijele regije odličnom obradom srpske narodne pjesme “Mali mrav” koja pak je ovih dana dobila i još odličniji remiks.

Naslovna foto

glas ne žice
 
Glas Ne Žice jedan su od rijetkih a capella bendova na našim prostorima, postoje od 2010. godine kada ih je okupila Bojana Radivojević, a današnji članovi uz nju su još i Miloš Marković, Aleksandar Janošević, Siniša Mrkajić, Petar Vukobrat, Dina Sajeh i Tijana Ilišević.  Zaintrigirani remiksom “Malog mrava” kojeg potpisuje srpski trance producent Vintage & Morelli, odaslali smo nekoliko pitanja Milošu Markoviću, jednom  od članova, te doznali što nam još spremaju te kada ih možemo čuti i vidjeti u Hrvatskoj.
 
 
Možeš li nam ukratko predstaviti sam bend, kada ste se okupili i koliko vas ima u tom istom?  
Bend je okupila Bojana Radivojević. Okupila je ekipu raznih profesija i nisu svi bili profesionalni muzicari. Iako se ekipa izmijenila nekoliko puta, to nije smetalo da se polako pozicioniramo na muzičkoj sceni Srbije. Također nas dosta ljudi prati iz cijele EX YU i uvijek dobijamo pozitivne kritike  uz najčešće riječi “hvala vam sto ste jedan od retkih sastava koji kvalitetno radi svoj posao.” Mi smo bend koji ne koristi ni jedan instrument i sami smo sebi dovoljni. Dajte im mikrofone, manji kombi da dođu gdje god se nalazite i mogu napraviti sjajnu energiju, nastup s raznolikim repertoarom, koreografijama i puno ljubavi 🙂, tako uvijek kažu za nas. Sad nas ima sedmero i super smo ekipa. Dosta vremena provodimo zajedno i jako je bitno da pored dobrih pjevača imate  i dobre ljude u bendu jer se sve osjeća kad stanemo na podijum.{youtube}WKpVtogPMAI{/youtube}
 
Gdje ste sve dosada nastupali i koji biste nastup izdvojili kao najluđi?
Nastupali smo u raznim kulturnim centrima u dosta gradova Srbije i Federacije. Uglavnom na koncertnim podijumima kulturnih centara, otvorenim ljetnim scenama i slično. Poslije pojavljivanja na natjecanju Ja imam talenat i sudjelovanju u finalu istog za nas su čuli mnogi. Nastupali smo i u dosta velikih klubova u Beogradu, Novom Sadu… Iako smo mislili da klupsko pjevanje nije za nas, iznenadili smo se priljevom pozitivne energije u klubovima i shvatili smo da gosti đuskaju i stvarno uživaju u našim melodijama. Najluđi nastup? Hahahahaha, pa to je bio nastup koji je bio među našim prvim nastupima uopće. Ljetna scena u Beogradu, ispred nas preko 1000 ljudi. Nas dvoje je usred ljeta imalo temperaturu od 40 stupnjeva. Oprema nije radila kako treba, ali moralo se pjevati i ja sam, jedan od onih bolesnih na sceni, onako blago utrnuo od svih lijekova koje sam popio da bih izdržao nastup u jednom trenu rekao ono čuveno “ajmo svi” i raširio ruke i udario jednu djevojku iz benda mikrofonom u usta! I sad plačem od smijeha na tu priču koja se srećom zavrsila sretno. Ni jedan zub nije ispao, a oboje smo brzo ozdravili! Svašta se može desiti na sceni.
 
Planovi za budućnost, kada ste  nam najbliže u  regiji?
U budućnosti svakako spremamo malo više domaćih covera u našem aranžmanu, velikih hitova EX YU. Autorska muzika čeka dok ne osjetimo da je pravi trenutak za to!  Planiramo veći koncert u Beogradu na proljeće ili poslije ljeta, sve ovisi o organizaciji. To je nešto što nas sigurno očekuje! Nadamo se da ćemo uskoro i u Hrvatskoj nastupiti jer vjerujem da ima dosta onih koji su za nas čuli, a i onima koji nisu sigurno će se dopasti naš fazon koji furamo jer je to blisko vama jer smo na neki način klapa koja ima beat box i moderniju muziku.
{youtube}6aoR4sOWZ0k{/youtube}
 
Reci nam nešto više o “Malom mravu”?
Mrav je nešto što je za tri godine našeg postojanja izazvalo najveći bum, a ideju smo dobili sasvim spontano. Iako nije žanr koji mi slušamo,  pjesma je koja je davno vladala bivšom Jugom . Mi smo uvijek voljeli eksperimentirati u aranžiranju, a htjeli smo i iznenaditi naše fanove.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web