Skip to main content
  • alt
  • 10.10.2014.

Sunčani intervju sa Miss Sunshine

Pozdravljamo vas dragi scenoljupci i želimo vam da mirno preplovite ovaj (nadamo se) posljednji radni dan u sedmici. Ovoga petka smo vam odlučili donijeti malo sunca u osvit vikenda i popričati s vama zajedno s prvom damom hrvatske techno scene Miss Sunshine.

 
Ona je ponajbolja domaća producentica, DJ-ica i pravi perpetuum mobile pozitivne energije koji nikada ne staje. Zanimljivo ljeto bogato gostovanjima i partijima diljem Hrvatske i Europe dobili su trešnju na vrhu time da je u ime svoje zemlje prihvatila nagradu za Dance Nation of The Year na Ibizi. 

alt

 
Udobno smo se smjestili, napravili kavicu i popričali o svemu što je bilo i što će tek biti, o sjećanjima, planovima i nadama. Pa stoga uzmite nekoliko minuta i podružite se s nama.
 
Pozdrav Miss Sunshine i dobro nam došla iznova na stranice da malo popričamo nakon ovog zanimljivog i avanturama nakrcanog ljeta. Kako se osjećaš nakon svih partija i festivala? Jesi li zadovoljna publikom i kolegama? Koji od ljetnih partija bi istaknula kao onaj koji ti je najviše prirastao srcu i je li ti neki after ostao u posebno lijepom sjećanju?
 
Puno hvala na pozivu! Ovo ljeto je bilo ludo i radno, uživala sam u svakoj sekundi. Proputovala sam Europu i Hrvatsku, a od festivala u Hrvatskoj bi izdvojila: Dimensions, Barrakud, Kanegra Beach i Slurp te inozemne festivale u Belgiji i Estoniji.
Od ljetnih festivala najveći utisak na mene je ostavio hrvatski Dimensions festival. Fort Punta Christo mi je trenutno jedna od najomiljenih party lokacija, a kada se upotpuni sa takvom produkcijom kakvu ima Dimensions – onda je to pun pogodak. Što se tiće inozemnih, ove godine mi je opet, po drugu godinu za redom, Tomorrowland oduzeo dah. Iako netipičan festival za mene, svake godine me iznova oduševi svojom profesionalnosću, razigranosću, te jednakom kvalitetom manjih floorova – kao sto je bio naš, techno floor. 
Od after partija, spomenula bi Kanegra Beach festival afterhour, na kojem sam nakon dugog vremena odradila jedan afterhour set, i napokon pustila ploče koje vec dugo vremena želim pustiti, ali jednostavno nisam imala priliku.
{youtube}NDN8lN-HXKs{/youtube}
 
Što se kuha pod haubom? Kakvi su planovi za ovo ponešto party oskudno godišnje doba? Imaš li ikakve nove produkcije ili zanimljive suradnje u planu? Koji je novi level?
 
Planova uvijek ima, i nikada se ne miruje. Trenutno radim na par novih EP-eva. Preko ljeta je bilo nemoguće sjediti u studiu, pa zato sada grijem stolicu. 
Sto se tice zanimljivosti, definitivno bih najavila kako sa svojim partnerom Volsterom otvaram vinyl label "Out of Place". Prvo izdanje bi trebalo izaći do kraja godine. 
Također, nakon prvog izdanja večeri Klubnacht (u svibnju 2014) u mom rodnom gradu Osijeku, nastavljamo s njenom organizacijom. Za nastavak organizacije su nas najviše motivirali ljudi i energija koju smo osjetili na prošlom izdanju, te ljudima i dalje želimo priuštiti odlicnu zabavu na dva floora, u super prostoru sa vrhunskim ozvučenjem, te techno i house zvukom koji je trenutno aktualan na svjetskoj sceni. Za početak ćemo raditi po jedan event u dva mjeseca, a slijedeci smo zakazali za sredinu studenog.
Sto se tiče mojih inozemnih gostovanja uz standardna gostovanja diljem Europe, izdvojila bih Dublin u kojem debitiram krajem studenog, te četvrtu po redu Kolumbijsku turneju u prosincu.
{youtube}PrLXqVzPuJk{/youtube}
 
Jednostavno moramo ovo pitati… Kakav je osjećaj stajati na bini i prihvatiti nagradu za Dance Nation of The Year u ime svoje zemlje? Balkan nedvojbeno ima puno ritma u nogama i srcima ali zanima nas kako ti vidiš trenutnu situaciju na domaćoj sceni? Može li se živjeti isključivo od glazbe?
 
Bila mi je velika čast kada me je organizacija Dj Awardsa pozvala da dodem na Ibizu i primim nagradu u ime Hrvatske. Mislim da su svi prisutni bili jako dobro upoznati koliko se Hrvatska razvila u zadnjih par godina i svima je Hrvatska vrlo egzotična i poželjna destinacija. Ova nagrada nam samo može pomoći da ljetnu sezonu produžimo, a i razvijemo nasu klubsku scenu.

alt
 

Scena u Hrvatskoj se lagano budi, čini mi se da je ono veliko razdoblje krize iza nas i da dolaze bolji i rasplesaniji dani. Otvaraju se klubovi, rađaju novi projekti, a festivali ljeti sigurno pomažu popularizaciji elektronike. 
Da li se moze živjeti od glazbe isključivo ovisi o vama i koliko ćete se posvetiti poslu, pošto je ovo posao kao i svaki drugi i zahtjeva puno odricanja i rada. U ovih 17. godina na sceni sam se vodila izrekom: "Dont take no for an answer". Ako nesto želis, radi više i bolje i nikada ništa nemoj shvaćati preosobno.

alt
 

Koga od domaćih i stranih Dj-a i producenata iznimno cijeniš i s kime bi u budućnosti voljela ukrstiti beatove?
 
Luke Slater, Eduardo de la Calle, The Plant Worker, Phase, Ben Klock, Rodhad, Nina Kraviz, Petar Dundov, Eddy Ramich, Mateo Klaich, Disrupted Project, Volster.
… popis kolega je dugacak i svaki od njih me odusevljava ili svojom produkcijom ili svojim Dj setovima.
 
 
Wild Card pitanje: Da si pjesma koja pjesma bi bila i zašto baš ta?
 
Definitivno Dettmann & Klock – Dawning, pjesma koja je meni donijela mnoge promijene. 
Ona ima predivnu melodiju, ali i cvrsti ritam, te je u isto vrijeme i blaga i snazna, pomalo kakva sam i ja 🙂
{youtube}-z4QdShPw_A{/youtube}
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop