Skip to main content
  • alt

Techno bijeg u Sirupu!

Vrući ljepljivi podiji Sirupa pozivaju na još jednu fenomenalnu vikend eskapadu, katarzu pred zvučnicima u kojoj, vođen beatom koji struji kroz stopala do tjemena, rastvaraš prste oko vreće briga koju vučeš sa sobom.

 
Ponosno slavimo godinu dana Escapea reanimiranog pod nepokolebljivom voljom tvrdog, teškog strojnog techna. U čast 365 dana iza nas Gars se klanja vinilnim mračnim silama, Tvrtko stručnim ciljanim udarcima razbija patinu s mišića i misli, iz krematorija mrtvog techna iznova ustaje i anarho-kapitalist MMMeniga, dok Funk Guru kalibrira hidrauliku industrijskih pogona u post-nuklearni groove! Pa je stoga Klubska sjela i pročeprkala mozak rezidenta Garsa o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Escapea.

alt

 
Bok bok Gars, Lijepi pozdrav od osoblja Klubske i svih naših čitatelja. Drago nam je što si uspio uhvatiti nekoliko minuta da podijeliš s nama pokoju riječ o prvoj godini Escapea i ovom slavljeničkom izdanju. Pa evo, ovaj metaforički floor je tvoj prije no što zagriješ onaj u Sirupu.
 
1. Tko je bio u originalnom teamu pokretača Escape programa i zašto baš naslov koji asocira na bijeg i sigurnu oazu?
 
Escape kao event je osmišljen u suradnji sa Trip to Zion kolektivom, a naziv Escape odnosi se na bijeg od suhoparne svakodnevice u grotlo pulsirajućih bass frekvencija.
 
 
2. Escape, iako službeno slavi prvi rođendan u techno ruhu, nije tako započeo? Na što su bili orijentirani prvi koraci i kako vidiš budućnost?
 
Escape je nastao 2012. kao tjedni event u Melinu koji je prvotno promovirao bass glazbu i kulturu, a tek u veljači 2014. se okrenuo technu kao prominentnom zvuku. Teško je proreći budućnost Escape-a, no prošla sezona pokazala nam je da smo na dobrom putu i nadam se da ćemo uskoro biti u mogućnosti planirati i inozemna gostovanja. Popis favorita je podugačak i jedva čekamo trenutak kad ćemo se moći posvetiti i dovođenju omiljenih DJ-a i producenata iz cijele Europe i šire.

alt         

 
 
3. kako si nakon povratničkog izdanja u Sirupu, u veljači 2014. postao ujedno i rezident programa koji party bi ti osobno istakao kao izuzetno uspješan i što ti se posebno urezalo u sjećanje?
 
Meni najdraži party je zasigurno bio onaj 25.10. na kojem su S*O*K i Maja Pa kompletno izvnuli Sirup naglavačke. Nema boljeg osjećaja kad DJ pusti zadnju stvar večeri, a klub je i dalje pun! 

alt
 

 
4. Veliku ulogu u ponovnom lansiranju imala je organizatorica Hrvatka, za koju se šuška da ujedno slavi i svoj roćkas zajedno sa onim Escapea 27. veljače? Koliko je ona pripomogla realizaciji onoga što ste željeli postići?
 
Tako je, sutrašnji Escape objedinjuje godišnjicu svog postojanja u Sirupu i Hrvatkin rođendan tako da imamo više nego dobra dva razloga sa slavlje. Hrca je idejna pokretačica Escape-a te se aktivno bavi svim segmentima organizacije, a ujedno je i jedna od najžešćih čagerica koja se ne miče iz prvog reda i animira sve oko sebe 😉

alt
 

 
5. Što rasplesana stopala na podiju Sirupa mogu očekivati kada MMMeniga, Funk Guru, Tvrtko i ti preuzmete pult? Kojim glazbenim putevima ćete ih povesti?
 
Ono što možete očekivati je techno u svim svojim varijantama: Neno se bacio u žešće kopanje po svojim starim techno pločama, Tvrtko također neumorno skuplja i pribavlja nove ploče posebno za Escape, a MMMeniga je prava riznica techna 🙂 Ples do jutarnjih sati je zagarantiran!  

alt
 

 
6. Wild Card pitanje: Kada si zadnji puta osjetio flow?
        
Glazbeno? Nedavno na petoj godišnjici Ekstrakta kad je Jolka krenuo u šamaranje svih prisutnih 🙂
 
Zahvaljujemo ti Gars, želimo fenomenalan rođendan i vidimo se na flooru!
 
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop