Skip to main content
  • mikser
  • 30.11.2013.

Umiksali smo prave sastojke

 Novi zagrebački klub Mikser jedinstven je urbani projekt iza kojeg stoji svježe udruženje glazbenih entuzijasta dobro potkovanih u klupskoj branši i to u svim ulogama koje s tom branšom povezujemo.

Naslovna foto

mikser
 
Želja im je pružiti svima onima koji se na neki način bave kulturom jedinstvenu platformu gdje neće nužno postojati granice između stvaralaca i konzumenata, izvođača i publike te učitelja i učenika. Inovativnost, otvorenost, svi oblici stvaralaštva te želja za usvajanjem i dijeljenjem znanja i vještina postat će tako dijelom repertoara toliko nužnog za život grada i njegovih građana.  Kako bismo pobliže upoznali sam tim Miksera i doznali što li nam sve Mikser u budućnosti sprema, porazgovarali smo s Irijom Čajavec, booking i PR menadžericom kluba.
 
Iza Miksera stoji grupa glazbenih entuzijasta, možeš li ih nam pobliže predstaviti? 
Iza Miksera stoji tim u pomno odabranim sektorima  te su  tu direktor kluba i pokretač priče Nikola Cvrlje, voditelj kluba i vizualni direktor  Marijo Franić, bar manager Diana Bekavac,  booking i PR manager Irija Čajavec, community manager i PR  Sanjin Kaštelan, koji je vanjski suradnik, i direktorica kulturnog centra Niva Cvrlje.
Svaki član tima je već otprije upoznat s poslovima oko kluba, glazbe i ostalih segmenata bitnih za napredak priče. Od producenata glazbe, DJ-eva do odnosa s javnošću i financijskih strategija. Čvrsto vjerujemo da je ovaj tim sposoban unijeti kvalitetne promjene i učvrstiti glazbeno-kulturnu scenu u Zagrebu.
 
Koliko je vremena prošlo od zametka ideje o klubu do realizacije te iste ideje, odnosno skorašnjeg otvorenja?
Od konkretne ideje, odmah je nastupio poslovni plan, nije se čekalo mnogo, pokrenuti su radovi u prostoru, složio se tim, krenuli ozbiljni dogovori i sva popratna materija bitna za ostvarenje konkretnog cilja, a to je čim prije osoviti kvalitetnu infrastrukturu s interesantnim sadržajem.
 
Mikser je najavljen kao glazbeno-kulturno umjetnički centar, što točno podrazumijevate pod kulturom te kakva zbivanja možemo očekivati?
Točno. Mikser je prije svega klub, klub underground elektronske glazbe, no nije isključiv. Glazbeni dijapazon ne kreće se samo u vidu techna i housea, voljeli bismo publici predstaviti razne elektronske žanrove kao i bendove instrumentalne glazbe koji koketiraju s elektronskim zvukovima. No, da prostor maksimalno iskoristimo kroz pružanje kvalitetnih sadržaja, namjera nam je kroz tjedan i ranije sate vikenda povremeno izlagati izložbe, organizirati performanse i slične kulturno-umjetničke sadržaje. Čak štoviše, već 27. prosinca posjetitelje očekuje jedno takvo iskustvo, no o tome nešto kasnije.
 
Sam klub smješten je u prostoru nekadašnjeg Sirupa, ima li kakvih prostornih preinaka u smislu redizajna prostora?
Tako je, adresa Miksera je Donje Svetice 40,  i da, preinaka itekako ima, posjetitelje očekuju sasvim drugačija vizualna, arhitektonska i akustična rješenja, no najbolje je da tome posvjedočite sami na službenom otvorenju 21. prosinca.
 
alt
 
 
Dva floora nikad nisu ozbiljno zaživjela u starom Sirupu, kako ste ih vi razgraničili?
Gornji kat namijenjen je za više stvari. Plan je na gornjem katu održavati kulturno-umjetničke sadržaje, no koristit će se i kao chill prostor. Također,  želja je ljudima pružiti i prostor prije samog “klabinga” gdje bi gornji kat iskoristili u svrhu skupljanja i druženja netom prije partyja.  No, gornji kat iskoristit će se u svrhe simultanih događanja, primjerice za doček 2014. godine spremamo glazbene poslastice na oba floora.
 
Klub kakav svi mi zaslužujemo, vaš je svojevrstan slogan. Kakav mi to klub zaslužujemo?
Prije svega zaslužujemo klub u kojem ćemo se međusobno poštivati. U odnosu klub posjetitelj te posjetitelji međusobno. Zaslužujemo klub u kojem se nudi istančani sadržaj audio-vizualnih oblika. Zaslužujemo klub u kojem ćemo svi biti zadovoljni i s kojim ćemo svi biti zadovoljni jer na kraju dana to je ipak najbitnije.
 
Otvorenju uz Redshapea i Unit Moebiusa te pokojeg domaćeg predstavnika teško da će itko odoljeti. Uz ovakav bombastičan početak, koga još spremate do kraja godine pa čak i do kraja sezone?
U prosincu  (ono koliko ga je ostalo od otvorenja) pripremamo dva sadržaja. Oba sadržaja uključuju domaće snage, što u kulturnom, što u glazbenom smislu. Svakako smo za gostovanja i možemo vam reći da će ih biti još zaista puno, no podržavat ćemo i domaće snage koje zaista ne kaskaju za stranim izvođačima. 
Dapače, vrlo smo ponosni na naše producente i DJ-eve. Kroz sezonu surađivat ćemo s promotorskim snagama uz tulume i gostovanja u našoj produkciji. Sve ćete saznati na vrijeme, no sigurni smo da smo umiksali prave sastojke!
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk