Skip to main content
  • 11.02.2015.

DJ Shadow & Cut Chemist Zagrepčane educirali starim vinylima

DJ Shadow & Cut Chemist su u ponedjeljak nastupili u zagrebačkoj Tvornici Kulture u sklopu svoje Renegades of Rhythm turneje, na kojoj puštaju isključivo stare ploče iz bogate kolekcije čiji je vlasnik donedavno bio Afrika Bambaataa.

Piše: 


Kool Herc, Grandmaster Flash i Afrika Bambaataa, DJ-i su odgovorni za postojanje hip-hop kulture, a navodno Bambaatina kolekcija sadrži najveći broj ključnih izdanja koja su se početkom sedamdesetih puštala na ranim hip-hop okupljanjima u Južnom Bronxu.

Afrika je velikodušno upravo tu neprocjenjivu kolekciju vinila donirao arhivu sveučilišta Cornell kako bi služila edukaciju budućih naraštaja, što se upravo i događa.

DJ Shadow i Cut Chemist ozbiljno su prihvatili ovu misiju i predstaviti publici širom svijeta ovaj nepresušni izvor inspiracije, a nadam se da će se u skoroj budućnosti i ostali turntablism velikani poslužiti ovim konceptom i predstaviti nam kolekciju na svoj način. U međuvremenu poslušajte klasik čijim su imenom Shadow i Chemist bili inspirirani pri nazivu svoje turneje – Afrika Bambaataa – Renegades of Funk.
{youtube}yYzakWz3JxU{/youtube}

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2