Skip to main content

Indy Slide i 10 techno čarobnjaka u MMXIV

Osječanin Indy Slide, potomak stare škole u potpunosti je predan elektronskom zvuku od 2000. nabavkom prvih gramofona.

Piše: 


Na Klubskoj sceni predstavio se prije 20-tak dana podcastom, a sada nam donosi stručni presjek 10 techno producenata koji su ga impresionirali ove godine.

Prije nego se prebacimo na preslušavanje osobnog odabira Indy Slidea u kojem ćete doznati sve o njegovim najdražim produkcijama ove godine, znajte i to da se u petak, 26.12. u đakovačkom noćnom klubu Aruba sprema veliki Ground Zero Holiday Destruction party uz glavne protagoniste Tea Haroudu i Teychee, dok će domaće snage braniti Indy Slide, Fixsell, Ervin Mandari, Milex, Drogba. Ulaznica je 20 kn.

XHEI
Apsolutno na prvom mjestu najdražih producenata u 2014. godini, iznova me očarava svakom trakom. Iako mi je vrlo teško izdvojiti najbolju, ipak je "400 KM" traka od koje me preplave trnci čim je čujem. Odlična luda tvrda dizalica!

PETTER B
Švedski studijski techno čarobnjak vrlo posebnoga zvuka, čije su trake ove godine bile nezaobilazne u mojim setovima i nastupima. Iz njegovog širokog opusa, kao najbolju, bez razmišljanja, izdvajam "Global Edit"odličnu trakicu za zakuhavanje seta.

MARK BROOM
Dobro znani potomak stare škole techna, i danas sveprisutan na underground sceni, oborio me s nogu svojim remixom Sonic Fusion-ove trake "Unfuture", odličnom "lupalicom" za vrhunce seta. Bezobraznog beata i lude melodije koja zvuči kao iz nekih rave hitova iz ranih dana. Odlična!!!

JONAS KOPP
Ime koje godinama dovoljno govori samo o sebi, te jedan od producenata koji ostaju vjerni acid i analog zvuku. Njegova beskompromisna produkcija izrodila je jedan od mojih ovogodišnjih favorita, remix Andre Kronert-ovog "Terminusa". Jedna od rijetkih koje je najbolje pustiti da ispriča svoju priču, jer konstantno "nabrijava" od početka do kraja.
{youtube}5mpOZI0O26Q{/youtube}

LEN FAKI
Njegova techno karizma i zvuk poprilično su renomirani već dugi niz godina. Zastupnik acid zvuka kojem sam oduvijek pridavao veliko poštovanje, i ove je godine plijenio pažnju mojih ušiju, te za njegovu produkciju uvijek ima mjesta u mojim selekcijama. U mnoštvu njegovih kvalitetnih traka, "Stripped" mi je ove godine ona najdraža.

PFIRTER
Član CLR obitelji sa vrlo inovativnim zvukom i neumornim mračnim ritmovima. Iako bi kao vrlo dragima mogao navesti više njegovih radova, ove sam godine najviše vrtio njegov remix trake "Infiltrate" od Jeffa Rushina. Savršena za prilaz špici seta, solidnog kicka i hipnotičnog sytnha.

A.MOCHI
Gospodar niskih frekvencija, također poprilično renomiran na techno sceni, kako svojim vlastitim trakama, tako i remixima. Kod njega me najviše pridobila Electric Rescue-ova stvar "Quarries" u njegovom teškom i mračnom tool remixu, koja je taman prigodna za testiranje granica sub-ova i bas binova.
{youtube}8c7IRf7GWQY{/youtube}

ADVANCED HUMAN
Ime za koje sam saznao tek polovicom ove godine. Tematski uglavnom snažnog i mračnog zvuka, kirurški precizne produkcije, poput trake "Fabryka", koja je savršeni spoj klasičnog 4×4 beata i sinkopiranog staba, popunjenih konkretnim slojem niskih frekvencija.
{youtube}iJqoypeFHDI{/youtube}

EMMANUEL
Relativno novije ime na području techno zvuka, koje je iz produkcije hip-hop-a uskočilo u svijet techna, te brzo bilo prepoznato od strane velikih imena. Otkrio sam ga tek nedavno sa izdanjem "Deeply Rooted EP", iz kojeg kao favorita izdvajam traku "J400". Vrlo inovativna, neobičnog ali odličnog zvuka, te sa temom sa sampliranim vokalom.

GARY BECK
Eh da, pored Dave Clarkea, Gary je u zadnje vrijeme također postao jedna od mojih velikih inspiracija, dok o njegovom radu mislim da nije potrebno govoriti. Premda je izdana prošle godine, s obzirom da sam ju otkrio tokom 2014., kao općenito najinspirativniju u ovoj godini ističem Gary Beck – Video Siren! Jedna strašno moćna stvar, tvrdog distorziranog kicka, bezobraznog hata i uvrnutog vokala. Moj apsolutni sure-player!
{youtube}FYi5nkC4qlQ{/youtube}

Techno je zapravo taj kroz kojeg svoje emocije i energiju u potpunosti prenosi publici. Iako se uglavnom kreće unutar ovog žanra, Indyjeva posebnost leži u činjenici da svaki set svira potpuno drugačije, te publika zapravo nikada ne zna što očekivati, osim zagarantirane underground energije.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop