Skip to main content
  • alt

Vinyl Toxicologija – povratak u zlatno doba zagrebačkih klupskih projekata

Početak novog milenija donio je dosta promjena u House glazbi.


Spojem House elemenata sa zvukovima Techna na manjoj BPMaži nastaje Techouse koji ubrzo osvaja onda mnogobrojnu kako svjetsku, tako i HR party publiku. Terry Francis, Nathan Coles, Eddie Richards, Grant Dell, Dave Mothersole, Pure Science, Inland Knights, Tony Thomas, Da Sunlounge..iz Velike Britanije, te Onionz, Halo Varga, Hipp-E, Chris Lum,  DJ Buck, Jay-J, H Foundation.. iz Amerike bila su imena čija su se izdanja nalazila u skoro svakom kuferu ploča DJa širom svijeta.

Joe Flores poznatiji kao Joeski dolazi iz New Yorka. Karijeru je započeo početkom 90-ih godina 20. stoljeća u rodnom gradu u New York-škoj podružnici kluba The Limelight. Jedno vrijeme imao je rezidenciju petkom u klubu Roxy za kojega sam kao dječarac još davne 1984. godine saznao putem filma Beat Street i famoznom break dvoboju dviju onda suparničkih plesnih grupa NYC Breakers i Beet Streat, te nastupu Afrike Bambaate i njegove skupine Soul Sonic Force kada sa Shangom izvode svoj peti po redu 12'' single Frantic Situation.

alt

Ploča je izašla na onda prejakoj Tango etiketi iz San Francisca koju je 2000. godine osnovao Tony Hewitt, a može se pohvaliti sa odličnim izdanjima i dan-danas. Ovaj snažni 'State Side Connection E.P.' sadrži dvije stvari: na A strani vrlo moćna stvar koju je napravio zajedno sa Sheilom Lopez, Sheila's Temptation koja je žarila i palila plesnim podijima prve godine novog 21. stoljeća. Ploča me vraća u zlatno doba zagrebačkih projekata Stereo Studia i naravno Bodyworka čiji sam rezident od samog početka. Nažalost, na You Tube ne postoji audio zapis te stvari, pa ćemo ju poslušati na Beatport playeru.

B strana sadži tzv. Tribal House stvar Welcome, koja se nešto manje svirala, no podjednako je dobro dizala publiku. Ploču kao bonus track zatvara nekoliko minutna 'Beats' verzija iste stvari.

Iako mi je ploča još dan danas omotom i snimkom očuvana kao nova, jedne noći mi je posljedicom brzog listanja po kuferu i traženja slijedeće stvari ispala iz omota i pala na rub DJ pulta, te se nažalost odlomio sami početak, pa sam od onda prisiljen umixavati ju nešto kasnije od prve minute. Ploču sam kao i većinu sa Tango i Siesta etiketa kupio u Profile Megastore dućanu u kojem sam jedno vrijeme radio zahvaljujuci kolegi Doogie-u sa Radio Cibone. Iako je nažalost ostećena, nikad ju nisam pomislio niti baciti, niti probati prodati jer me (kao i sve moje ploče) podsjeća na jedno prekrasno doba provedeno na spomenutome radiu, dućanu i uvijek ljudima prepunom Bodywork projektu.
{youtube}yAEOj6jrG0c{/youtube}

disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop