Skip to main content
  • alt
  • 3.06.2015.

3D Street Art Festival u Splitu

Umjetnost je ovdje s razlogom. Ona je ovdje da uljepša svijet i život učini bogatijim i upravo Split će od 12. do 14. lipnja postati bogatiji za fantastično internacionalno umjetničko događanje.

 
Crtanje je nevjerojatan talent da svoj stvarni svijet u kojem uranjaš u 3 dimenzije (Einstein bi ubacio još i vrijeme no mi se sada ipak bavimo s u vremenu zamrznutim vizualnim) prikažeš u dvodimenzionalnom mediju. ali uz dodatak optičke iluzije koji zatvara krug i iznova nešto plošno čini trodimenzionalnim.

alt

 
3D Street Art posebno je koncentriran na urbane gradske prostore na kojima autori u platna pretvaraju sve što vide oko sebe… pločnici, ceste i asfalt postaju poprišta u potpunosti novih svjetova.
 
Profesionalni umjetnici će u suradnji sa studentima i učenicima likove akademije suhom pastelom zamotati Rivu u ove 3D iluzije.
 
Uz nevjerojatno zabavne nove priče koje stvaraju sam događaj je ujedno i edukativnog karaktera promičući likovnu umjetnost, koordinaciju i druženje studenata s umejtnicima iz čitavog svijeta i organiziranjem radionica kako bi se svi zainteresirani mogli upoznati s materijom i dobiti prve smjernice ovog fantastinog umjetničkog momenta koji već godinama obogaćuje svjetske metropole.
 
Svi su pozvani na sudjelovanje kao pomagači u crtanju, polaznici radionica ili samo kao promatrači pa dok umejtnici ne stignu na Rivu prati službenu FB stranicu događaja.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2