Skip to main content
  • 1.09.2016.

Burning Man partija u starom Boeingu 747!

Tjedan dana razdraganog hedonizma i altruizma usred pustinje na pozadini glazbe i umjetnosti je čini se za cilj uzelo neprekidno rasti.

 
Sve ono što ljudski um može zamisliti, sve što ruke mogu izgraditi, a nije zabranjeno zakonima fizike, u kreativnoj ekspresiji će se prije ili kasnije manifestirati u pijesku Nevade, pod zastavama paljenja svega što suvremeni kapitalizam i socijalna klima obilježava labelima normalnog i poželjnog.

 
Ove godine je tako jedna kreativna grupa umjetnika preuzela trup Boeinga 747 kako bi ga postavila na kotače i pretvorila u klub. The Big Imagination, fundacija, čije ime dobro opisuje njenu misiju, provela je mjesece transformirajući 747 iz 1985. u najveće "iskustvo pomične umjetnosti koje je ikada načinjeno". Rep aviona i krila su odstranjena, a unutrašnjost je modificirana kako bi se napravilo mjesta za glazbeno umjetnički prostor. Uz mogućnost partijanja na krovu, unutrašnja sjedala zamijenjena su kaučima na koje se možeš zavaliti kada se stopala umore, a  50-tonski avion će se kretati Black Rock Cityjem uz aerodromsko vučno vozilo.

 
Novo imerzivno iskustvo za putnike na ovom prizemljenom party plovilu započet će time da ih domaćini upitaju pri ulasku "Koju prtljagu trebate izgubiti?" i stvorit će "Emocinalni Baggage Tag" koji prati kartu za ukrcaj koji pita "Kamo ideš?" Odgovori će se tada prikazivati na zidu kako bi se ispunila želja stvaratelja o jednom totalnom psihološkom i vizualnom iskustvu. 
 
The Big Imagination fundacija se već uhvatila novoga projekta, želeći stvoriti VR aplikaciju s kojom bi i oni koji nisu imali tolike sreće da završe na Burning Man iskustvu mogli osjetiti uranjanje u ovaj jedan sasvim drugi svijet koji funkcionira po logici radikalne slobode, inovacije i prihvaćanja, a za porjekt je već započela i IndieGogo kampanja.
{youtube}7dNcg0bT87A{/youtube}
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk