Skip to main content
  • 21.03.2011.

I Kraftwerk ima aplikaciju za iPhone

Ako je bežični telefon bio statusni simbol '80-tih, onda je ekvivalent današnjem dobu aplikacija nazvana Kling Klang Machine No.1, koju su za Iphone napravili utemeljitelji elektronske glazbe Kraftwerk.

Piše: 

Naslovna foto

Kraftwerk


"Beatlesi elektronske plesne glazbe" izdali su aplikaciju za glazbu koja se koristi za iPhone i iPad. Aplikacija koristi GPS kako bi mogla odsvirati posebne kompozicije prilagođene određenoj vremenskoj zoni ili kako napominje dizajner Norman Fairbanks kako bi korisnik mogao surađivati s Kraftwerkom u razvitku aplikacije. Sučelje Kling Klang Machine No.1 kako se naziva aplikacija, pruža učinak miksera koji usklađuje zvuk i  retro-futurističke zelene efekte  s crnom podlogom, po čemu je grupa Kraftwerk prepoznatljiva.

Fairbanks je na svom blogu dao nagovještaj da je verzija za Android također na putu kao i ažuriranje sadašnje verzije programa s dodatnim istraživanjem koliko je GPS-a povezan s realnim vremenom te kako se može manipulirati zvukom i spremati osobna podešenja. Malo eksperimentiranja inspirirano Kraftverkovim zvukom, zanimljiv način za pustiti keativnosti na volju.
{youtube}fO3TY_QFrEg{/youtube}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk