Skip to main content
  • 17.09.2016.

Kanabis sommelier je stvarni posao?

Što će ti povećati apetit i natjerati te da uživaš u svom obroku kao nikada do sada? Odgovor je očit.

 
Pa je u doba kada rasprava o legalizaciji bijesni posvuda, kada institucije polako okreću jedra pred golemim i više u potpunosti nezanemarivim količinama dokaza lažnog demoniziranja jedne iznimno i višestruko korisne biljke, bilo samo pitanje vremena kada će se netko sjetiti povezati dva užitka zajedno. 
 
Inicijalni korak je tako prema Bloombergovoj reportaži načinio, u Coloradu bazirani, Cultivating Spirits ima već verbalni dogovor za 400 000$ ulaganja u projekt u kojem će se fina gastronomija kombinirati s raznim tipovima kanabisa.

 
Osnivač Cultivating Spiritsa Philip Wolf jedan je od prvih certificiranih kanabis sommeliera ikada treniran na Trichome Institutu u Denveru i metodi koja se naziva "Interpening™" – način na koji se uči razumijevati i identificirati različite sorte kanabisa. Wolfova ideja je da će se gastronomska ponuda (trodijelni obrok poslužen s finim vinima) i kanabis komplementirati, a ne se međusobno natjecati za primat, pa ćete za jednu takvu večeru za deset ljudi izdvojiti 1250$. 
 
O kanabisu razmišlja kao o "trećem sloju" okusa i svaka vrsta se pažljivo kombinira kako bi se uklopila s vinom i gurmanskim obrokom. Tvrtka za sada također organizira i djevojačke i momačke večeri, odmore i razne evente po želji u vlastitom prostoru pa odvede li vas put u Colorado negdje oko 16.20 s vučjom gladi koja grmi u trbuhu… znate kamo.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2