Skip to main content
  • 23.12.2016.

Kanadska baka pokušala prošvercati 155.000 pilula ecstasyja u SAD

Život piše najčudnije priče, koje čak ni scenarist na jednoj od spomenutih pilula ne bi izlio iz svoga pera.

Piše: 

 
Tako je zaplet jedne nevjerojatne fabule da je 58-godišnja Kanađanka Tina Howe osuđena na 6.5 godina zatvora nakon što je priznala krivnju za uvoz i distribuciju čak 155.000 pilula ecstasyja iz British Columbie u Washington  2007.

 
Vancouver Sun je prenio kako su Howe i suučesnica joj, Maria Cooke, vozile preko Sumas granice 23. lipnja 2007. s pilulama sakrivenim u krovnom pretincu Dodgeova minikombija. Tko bi posumnjao u dvije gospođe u minikombiju? Ali priča postaje bizarnija. Dok su bile na I-5 autocesti pretinac se otvorio i zasuo cestu pilulama. Kada je stigla policija auti koji su gazili tisuće pilula stvorili su rozo plavi oblak prašine oko ove neobične scene. Nakon što su pokušale to je više moguće pilula baciti u jarak, napustile su vozilo, svjesne da je ovo nered koji se neće moći počistiti samo snagom volje, no ubrzo nakon su uhićene.

 
Na suđenju u rujnu Howe je priznala još dva krijumčarenja, a pismo koje je snaha poslala sudu otkrilo je još detalja i motivaciju zbog koje je postarija gospođa upala u krug krijumčara – da zaštiti sina.
 
" Želio je izaći iz dilanja i promijeniti život, što je dovelo do toga da ga je nekolicina željela ubiti. Da, ovo jest zločin, ali ujedno je i čin pokušaja spašavanja sinovog života. Kako sam i sama majka, u potpunosti razumijem."
 
Nakon što je izašla uz jamčevinu i nakon što joj je dozvoljeno preseljenje natrag u British Columbiu, Howe je potegla još jedan obrat, onaj kojeg se ne bi posramio ni Keyser Soze – jednostavno je nestala, povukla se ispod radara na nekoliko godina. Pomočni tužitelj SAD-a Siddarth Velamoor napomenuo je kako je ovo uzrokovalo velike troškove sudstvu, policiji u SAD-u i Kanadi i njenoj suoptuženoj gospođi Cook.

 
Pa eto, tko bi rekao. Defintivno ne možeš reći da se ovog scenarija neće uhvatiti neka hollywoodska crna komedija! Zakon je hladan i nesavitljiv, majčina ljubav je sve samo ne to. Kako pomiriti dva svijeta i je li loš čin iz ispravnog razloga i dalje jednako loš?
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop