Skip to main content
  • alt
  • 5.05.2015.

Laserski čitač vinila čuva tvoje ploče

Jesi li ikada pogledao svoju omiljenu ploču koju više ne znaš gdje nabaviti i vidio da je stara, umorna, istrošena i izgrebana?

 
Jesi li ikada strepio da će doći dan kada gramofonska igla više neće moći očitati na njoj zarobljene note i da ćeš izgubiti komadić svoga svijeta?

alt

 
Tvrtka bazirana u Japanu, Laser Turnatble Company ELP, osmislila je nov način slušanja ploča bez straha od oštećenja koji će ujedno moći pustiti i vaše stare već podobro oštećene ploče.
 
Svi zaljubljenici u prave gramofone i analogno sada već u sebi grade bazu animoziteta jer poanta je upravo to da zvuk bude drugačiji od digitanog. To je i najbolji dio, nema digitalizacije i pročišćavanja zvuka. Autentična poznata šuškava dobro poznata toplina pucketanja je i dalje ovdje. Laser sam neće oštetiti površinu ploče na bilo koji način jer sve što radi je čita podatke bez samog fizičkog dodira s vinilom.

alt

 
Na stranici objašnjavaju: “The Lser Turntable koristi patentiranu tehnologiju fantastične autentičnosti s time da nikada fizički ne dodiruje ploču čime eliminira i deterioraciju površine albuma koju nanose klasični gramofoni. Ova djevičanska audio informacija zatim se reproducira bez digitalizacije zadržavajući izvorni analogni zvuk…”
 
Kako se radi o odličnoj tehnološkoj novotariji cijene su još vrlo visoke i kreću se u rasponu od 14 000$ do 18 000$, iako postoje još dva komada koja su dostupna za ispod 9 000$. Bitno je također napomenuti da ovaj laserski čitač ipak ne djeluje na obojenom ili prozirnom vinilu… zasada.
{youtube}W_4sooWCh_Y{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2