Skip to main content
  • glove one
  • 13.05.2012.

Mobitel kao rukavica

Za Glove One njegov inovator vjeruje kako bi mogao promijeniti čitav koncept našeg shvaćanja tehnologije mobilne komunikacije.

Piše: 

Naslovna foto

glove one

Inženjer i inovator Bryan Cera iz Milwaukeea, predstavio je radni prototip mobilnog telefona pod nazivom Glove One koji predstavlja rukavicu koja pomalo podjeća na Freddya Kruegera i u kojoj se nalazi sustav za mobilnu bežičnu komunikaciju.

Cera je doista pokazao zavidnu originalnost, no njegov “mobitel” izgleda ipak malo previše radikalno za naš ukus, mada i za takve stvari vrlo vjerojatno postoji neko tržište.

Posebna zanimljivost je u tome što je većinu dijelova Cera proizveo uz pomoć 3D objektnog printera, a svoj dizajn objasnio je poput umjetnika koji opisuje neku avangardnu skulpturu: “Ovaj komunikacijski uređaj predstavlja budućnost u kojoj smo za neki tehnološki gadget spremni žrtvovati čak i svoju ruku. Njegov koncept utjelovljuje ideju fantomskog uda koji našu proširenu stvarnost dodjeljuje našoj ličnosti”.

Evo kako to u praktičnom dijelu izgleda, pa prosudite biste li se mogli zamisliti u skoroj budućnosti korisnikom ovog mobitela.

{youtube}ROJZEADO4eo{/youtube}

Izvor. Vidi.hr

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2